MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Znanstvena prezentacija Olimpijade starih sportova Brođanci u Francuskoj na konferenciji o Sportskom turizmu proglašena najinovativnijom i najoriginalnijom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Između brojnih i specijaliziranih znanstvenih konferencija o turizmu, za Brođance je zanimljiva ona koja se nedavno održala na Sveučilištu u francuskom gradu Lilleu (Lille) od 17.-20.travnja 2018.

Tema konferencije bila je Sportski turizam i lokalni razvoj. Na njoj su stručnjaci iz 17 zemalja raspravljali kako se sportski turizam može povezati s lokalnim održivim razvojem, jer globalni sport može negativno utjecati na održivi lokalni razvoj – pogotovo mega sportski događaji.

Iz Instituta za turizam u Zagrebu dr.sc. Jasenka Kranjčević održala je predavanje na temu „Tradicijske ruralne igre kao resurs za održivi lokalni razvoj“.

Prilikom svog izlaganja Dr. Kranjčević posebno je istaknula da se u globaliziranom svijetu sporta zanemaruju tradicijske ruralne igre pogotovo prilikom osmišljavanja turističke ponude iako one predstavljaju vrijednu kulturnu i sportsku baštinu te obogaćuje turističku ponudu. Kao podlogu za testiranje navedene tvrdnje dr.sc. Kranjčević testirala je na Olimpijadi starih sportova koja se tradicionalno održava u Brođancima od 1972. zahvaljujući entuzijazmu i volonterima generacija Brođanaca. Osim s aspekta sporta i kulture igre se trebaju sagledati višedimenzionalno i s aspekta edukacije, poljoprivrede, zdravlja, okoliša, održivog razvoja turizma ali i specifičnog „duha mjesta“.

Prezentacija dr. Kranjčević u Francuskoj na Sveučilištu Lille u Lillu na konferenciji o Sportskom turizmu proglašena najinovativnijom i najoriginalnijom.

Vrijedne fotografije i materijale koje je prezentirala u Francuskoj, ističe dr. Kranjčević, dobila je zahvaljujući nesebičnoj pomoći načelnika općine Bizovac, Srećka Vukovića. 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 531 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It