MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Osposobljavanje vatrogasaca  

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Belišće  za potrebe članova Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Belišća obavljeno je osposobljavanje za vatrogasna zvanja VATROGASAC i VATROGASAC I KLASE i VATROGASNI ČASNIK I KLASE.

Osposobljavanje je trajalo od 06. ožujka i do 14. travnja. 2018. godine, gdje je na završnom ispitu 21. travnja 2018. ispred zapovjednika VZG Belišće Dubravak Čovčić i predsjednika VZO-BŽ Nikice Muževića  sa uspjehom završilo 10 kandidata za vatrogasca i 7 kandidata za vatrogasca I kl. s područja VZG Belišća.

U programu osposobljavanja bili su uključeni i kandidati s područja VZO Viljevo i VZO Bizovac, koji je održan u prostoru vatrogasnog doma u Belišću, gdje je proveden teoretski i praktićni dio programa.

U sklopu Programa osposobljavanja vatrogasnih kadrova VZG Belišće, a na temelju Pravilnika o programu osposobljavanja i usavršavanja vatrogsnih kadrova, kandidati su uz teoretski dio, obavili praktičnu obuku u rukovanju i uporabi vatrogasnih aparata za početno gašenje, a potom korištenje i način rada sa izolacijskim aparatima u potencijalnom prostoru ugroženim od požara. Također su  upoznati i ostalom vatrogasnom tehnikom koja se koristi na vatrogasnim intervencijama. 

U organizaciji Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije na temelju iskazanih potreba članova vatrogasnih organizacija za osposobljavanje za zvanje „Vatrogasni časnik I klase“ u prostorijama DVD Belišće u periodu od 16. i 17.travnja 2018. godine održane je pripremno predavanje u trajanju od 8 školskih sati iz predmeta protupožarna preventiva, vatrogasne sprave i oprema i vatrogasna taktika.

U Program usavršavanja od 21 kandidata, bilo je uključeno po 1 član DVD-a Belišće i Bocanjevaca, koji su sa uspjehom završili usavršavanje.

Utvrđivanje znanja za zvanje „Vatrogasni časnik I kl.“ održano je na završnom teoretskom ispitu 21. travnja 2018. godine, gdje su kandidati iskazali svoje znanje, a ujedno i spremnost za daljnji aktivni rad u svojim matičnim društvima.

Svako nova znanja, a posebno novi osposobljeni vatrogasci čine veliki napredak u radu i razvoju Dobrovoljnog vatrogasnog društva. 

  

 

                                                                                                                             

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1021 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu