MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

LD Jelen Zelčin: Počela lovna sezona

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ZELČIN Lovci LD Jelen iz Zelčina jučer su otvorili novu lovnu sezonu. Po već ustaljenom, provjerenom protokolu, u nedjeljno su se jutro okupili na Mazgali, kod svoje lovačke kuće, te nakon doručka i rasporeda i male svečanosti na kojoj se predstavljaju novi lovočuvari  -  krenuli u lov.

Četrdesetak lovaca tog društva s nekolicinom gostiju iz susjednih društava podijelili su se u dvije skupine. Jedna se skupina uputila do Vučkovačkog polja, a druga je skupina krenula prema  seoskom groblju, pa kroz polja do šume. Trebalo se loviti patke, fazane i štetočine.

Lijep jesenski dan,  prohladan, ali bez padalina, pružio je optimalne uvjete za ugodan boravak u prirodi.

-Raduje nas što se naše društvo brojčano povećava, priča nam lovnik Mario Kokić. Dolaze nam lovci iz drugih društava, vraćaju nam se neki članovi koji su otišli u druga društva, imamo pripravnike, koji će uskoro postati punopravni lovci. Sve to govori da interes za lov raste. Kad kažemo lov, većina ljudi misli sam na odstrel divljači, što dakako nije samo to. Primjerice, naše je društvo tijekom prošle sezone divljač na našem području  dohranila s četiri tone kukuruza i sijena. U četiri radne akcije popravljali smo i gradili nove hranilice i druge objekte u lovištu. I za predstojeću smo zimu kupili velike zalihe kukuruza, sijena i soli i pripremili hranilice da pomognemo divljači da preživi zimu. Stalnim akcijama održavamo prihvatljiv broj predatora u lovištu, dopunjujemo lovište fazanskom divljači, kaže Mario.

Ugodnu šetnju poljima,  uz šipražje, povremeno prekida lavež pasa koji potjeraju  srnjaka, digne ponekog fazana, jato pataka…

Od predsjednika Lovačkog društva Vlade Benka, koji uz lovnika organizira lov, kako bi se sve odvijalo u skladu s pravilima, saznajem i da su lovci LD Jelen uspostavili suradnju sa mjesnom školom. Za učenike nižih razreda organizirali su boravak u prirodi gdje su ih upoznali s ciljevima i zadaćama lovaca, organiziranog lovačkog djelovanja, što je djecu jako razveselilo pa je dogovoreno da se u svakom godišnjem dobu organizira izlet kako bi djeca spoznala promjene koje nastaju u prirodi tijekom kalendarske godine.

Uz put, obilaskom dijela lovišta dogovaraju se i planiraju predstojeće akcije.

Nakon nešto više od dva sata boravka u lovištu svi se sudionici lova okupljaju na polazištu. Postrojavanje, i odavanje počasti divljači. Tek reda radi, jer, lov je prošao bez ulova. Svi zadovoljni. Družili se, prošetali lovištem, u ugodnoj atmosferi u dobrom društvu, a stigli su i tamburaši, pa se druženje može nastaviti uz pravi lovački gulaš. Ja najzadovoljniji, jer sam uspio u objektiv uloviti srnjaka i nekoliko fazana... 

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 674 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

KINO PROGRAM

VELJAČA 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu