MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 31. 3.  14:00 sati.

Trenutno je potvrđeno ukupno 867 osoba zaraženih koronavirusom, a 67 osoba je ozdravilo. Dosad je šest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 31.3., u11:00 sati:

 Na području Osječko-baranjske županije 57 je oboljelih.

Na području Valpovštine oboljele 4 osobe. Dvije u Valpovu i po jedna u Samatovcima i Petrijevcima.

Na području Valpovštine 113 osoba ima izrečenu obveznu mjeru COVID-samoizolacije. Od toga na području Grada Belišća 33 osobe, Grada Valpova 48 osoba, Općine Petrijevci 21 osoba i Općine Bizovac 11 osoba.

  Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Solidarnost na djelu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Hrvatski Crveni križ pokreće, organizira i provodi redovne i izvanredne akcije solidarnosti kojima se prikuplja pomoć osobama u potrebi, kao i žrtvama katastrofa i izvanrednih situacija.

Jedna od najvećih akcija koju Hrvatski Crveni križ provodi od 1973. godine je sabirna akcija “Solidarnost na djelu”. Tradicionalno je u listopadu provode sva društva Hrvatskog Crvenog križa. U akciji se prikupljaju odjeća, obuća, hrana, novac te druga materijalna dobra. Prikupljena dobra društva Hrvatskog Crvenog križa dijele osobama u potrebi na svom području, iz svoje lokalne zajednice. U suradnji s Međunarodnom federacijom društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Međunarodnim odborom Crvenog križa i nacionalnim društvima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatski Crveni križ prikuplja pomoć i osiguravanjem materijalnih, novčanih i ljudskih resursa sudjeluje u akcijama međunarodne pomoći i solidarnosti.

Gerontodomaćice – žene za pomoć u kući, zaposlenice na projektu Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo uvelike pomažu u detektiranju korisnika kojima je neki od oblika ovakve pomoći prijeko potreban. Upravo svakodnevnim boravkom na terenu u izravnoj komunikaciji s lokalnim stanovništvom postiže se usmjeravanje ovakvih oblika pomoći i podrške na mjesta u kojima je pomoć doista potrebna. Ovogodišnjom akcijom solidarnosti organiziranom 11. listopada 2018. prikupljeno je oko 370 kg odjeće, a već do sada podijeljeno je preko 115 kg odjevnih predmeta. Gerontodomaćice su pomogle u slaganju odjeće koja se nalazi u privremenom skladištu u dvorcu Prandau Normann, ali i pripremi sendviča za članove i volontere koji su pomagali u akciji solidarnosti.

Gerontodomaćice već punih 6 mjeseci brinu o 86 korisnika, uglavnom osobama starije životne dobi, bolesnim osobama te osobama s invaliditetom. Drugim riječima, kroz svakodnevnu brigu i obilazak korisnika, gerontodomaćice najadekvatnije mogu reagirati na potrebe, odnosno usmjeriti pomoć tamo gdje je najviše potrebna. Tako one nekima nabavljaju namirnice, podižu lijekove, a neke čak i prate kod liječnika kada korisnici nemaju podršku srodnika.

Uvidom u stvarne potrebe stanovništva lokalne zajednice, gerontodomaćice su detektirale dvadesetak novih korisnika za dostavu kuhanih obroka koji će krenuti od studenoga 2018. 

 ....................

Projekt pod nazivom Pomozi sebi, pomažući drugima – Crveni križ Valpovo, odobren je u okviru programa zapošljavanja žena Zaželi koji se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je ublažiti posljedice nezaposlenosti i doprinijeti smanjenju rizika od siromaštva 15 teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 75 krajnjih korisnika na području Valpovštine. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, odnosno do 28. lipnja 2020.

 

                             

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 362 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu