MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

URBANIZAM D.O.O: Nov sustav gospodarenja otpadom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Kako bi korisnicima svojih usluga olakšali prilagođavanje na novi sustav gospodarenja otpadom, Urbanizam d.o.o. objavio je detaljne upute.

Urbanizam d.o.o. za komunalne djelatnosti i graditeljstvo Valpovo obavještava cijenjene korisnike usluge odvoza miješanog komunalnog i biorazgradivog otpada s područja grada Valpova i prigradskih naselja da je sa danom 01.studeni 2018. započela primjena novog sustava gospodarenja otpadom. Molimo stoga cijenjene korisnike da obrate pozornost na dostavljeni raspored odvoza pod nazivom Kalendar odvoza otpada za 2018. godinu i svoje spremnike sa otpadom pripreme za pražnjenje u definirane dane odvoza. Link za preuzimanje rasporeda odvoza:

http://www.urbanizam-valpovo.hr/wp-content/uploads/2018/09/Raspored-odvoza-11_12_2018.-print16086-compressed.pdf

Davatelj usluge Urbanizam d.o.o. Valpovo je spremniku za skupljanje miješanog komunalnog otpada  (MKO) pridružio RFID Tag (čip) putem kojeg se evidentira broj pražnjenja spremnika. Ukoliko čip do sada nije pridružen spremniku, pridruživanje istog djelatnici će izvršiti prilikom pražnjenja spremnika na dane odvoza po Kalendaru odvoza. Svaki spremnik vezan je za obračunsko mjesto tj.adresu objekta, stoga molimo da na dane odvoza spremnik bude pripremljen za pražnjenje na lokaciji svog obračunskog mjesta zasebno od ostalih ˝spremnika iz susjedstva˝. Ukoliko je više spremnika ˝grupirano˝ na jednom mjestu odvoza molimo da svaki spremnike označite sa kućnim brojem objekta kojem pripada ili na drugi razlikovni način kako bismo definirali vlasništvo tog spremika, a time i utvrditi je li korisnik u sustavu davatelja usluge. Ukoliko je zbog navedene problematike otpad ostao u spremniku neispražnjen molimo da se korisnik obrati u sjedište naše tvrtke na adresu M.A.Reljkovića 16 ili nas kontaktira na telefon 031/656-070 jer zasigurno postoji neusklađenost sa podacima u bazi davatelja usluge koje je potrebno razriješiti sa korisnikom usluge.

  Do nabavke i podjele čvrstih spremnika za odlaganje plastične, metalne i staklene ambalaže kao i biootpada (obvezu nabavke spremnika preuzele jedinice lokalne samouprave u suradnji sa  Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost) u primjeni ostaju PVC vrećice koje svaki korisnik može besplatno preuzeti na blagajni unutar radnog vremena tvrtke Urbanizam d.o.o. Valpovo, M.A.Reljkovića 16. (ponedjeljak-petak od 7:00-15:00sati)

Sukladno kalendaru odvoza davatelj usluge svojim vozilima za skupljanje otpada prikuplja plastičnu i staklenu ambalažu iz PVC vrećica , dok će korisnik svoj kompozitni materijal (tetrapak) i metalni ambalažni otpad odvojeno prikupljen putem PVC vrećica donositi osobno na reciklažno dvorište u Valpovo, Sunčana bb ili pak predavati u mobilnu jedinicu koja će im biti dostupna sukladno rasporedu rada mobilne jedinice. Link za preuzimanje rasporeda rada mobilne jedinice:

http://www.urbanizam-valpovo.hr/obavijest-o-primjeni-novog-sustava-gospodarenja-otpadom/

Sav ostali korisni otpad korisnici/ fizičke osobe mogu predavati u reciklažno dvorište na adresi:

Sunčana bb, Valpovo -radno vrijeme od ponedjeljka po petka od 7:00-20:00 te subotom od 7:00-22:00 sata. Nedjeljom i blagdanima RD Valpovo ne radi. Link reciklažno dvorište:

http://www.urbanizam-valpovo.hr/obavijest-korisnicima-o-pocetku-rada-reciklaznog-dvorista/

            Korisnici kojima nije dostatan volumen dodijeljenog spremnika za odlaganje miješanog komunalnog otpada (MKO) svoj višak MKO mogu odložiti u doplatne vrećice sa logotipom davatelja usluge. Doplatne vrećice korisnici mogu kupiti na prodajnim mjestima Agronom d.o.o. U cijenu vrećice uračunat je trošak nabavke vrećice, transportni trošak prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

 

Pravne osobe:

Pravna osoba/korisnik davatelju usluge Urbanizam d.o.o. Valpovo može predati samo miješani komunalni otpad (MKO) prikupljen u dodijeljene spremnike dok su sve ostale vrste otpada koje nastaju prilikom njihove djelatnosti (proizvodni otpad, ambalažni otpad i sl) obvezni predavati registriranim oporabiteljima i zbrinjavateljima tih vrsta otpada sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom i pripadajućim pravilnicima. (službeni podaci o dozvolama za gospodarenje otpadom dostupni su putem Registra dozvola i potvrda za gospodarenje otpadom koji vodi Hrvatska agencija za okoliš i prirodu putem linka na Internet stranici: http://regdoz.azo.hr/).

            Pravnim osobama predavanje otpada u reciklažno dvorište, odnosno mobilno reciklažno dvorište bez naknade nije dozvoljeno.

Zajednički spremnici:

Sukladno odluci o načinu pružanja javne usluge skupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada za korisnike grada Valpovo i prigradskih naselja svi korisnici usluge iz zgrada kolektivnog stanovanja koristit će zajedničke spremnike koji su im dodijeljeni. Zajednički spremnici postavljeni su u blizini njihovih ulaza izrađeni kao zatvorena metalna struktura sa sistemom zaključavanja kako bismo pripadajuće spremnike zaštitili od utjecaj ostalih korisnika koji njima ne gravitiraju i nepoželjnog ˝prevrtanja otpada˝. Jedan ključ od svakog boxa dostavljen je predstavniku stanara tj. na ulaz zgrade koja gravitira tom boxu. Svaki box (metalni kavez) opremljen je sa četiri spremnika za odvojeno prikupljanje otpada i to:

  • plastične ambalaže (plastične boce bezalkoholnih pića i napitaka, omekšivača, šampona, prehrambenih proizvoda, kanistri, NE glomaznu plastiku-vrtne garniture, rolete, plastičnu ambalažu motornih ulja i zaštitnih sredstava (pesticida, herbicida, insekticida) i sl -odnijeti u RD Valpovo),
  • starog papira (uredski papir, bilježnice, stare novine, časopisi, knjige, papirnate vrećice i kartonski omoti, stari kalendari, te razna papirna i kartonska primarna ambalaže;

              velike komade iskidati ili odnijeti na Reciklažno dvorište Valpovo),

  • biootpada (biomasa iz kuhinje: kora od voća i povrća, pepeo bez žeravice, ljuske od jaja, vrećice od čaja, talog kave, iskorištene papirnate maramice i ubrusi, uvenule biljke iz lončanica, NE ostaci hrane, pokošena trava, orezano grmlje i šiblje, animalni otpad i sl)
  • miješanog komunalnog otpada (sav ostali neiskoristivi otpad: otpad od pometanja i usisavanja, upotrebljene vrećice od usisavača, higijenski proizvodi (pelene, ulošci, vata), celofan, prljavi i masni papir, folija i sl)

 

Otpad koji se nalazi izvan i oko boxa, kao i oko spremnika unutar boxa neće biti pokupljen prilikom pražnjenja po definiranom rasporedu dok ga korisnici koji gravitiraju tom boxu ne smjeste u spremnike unutar boxa. Svaki spremnik unutar boxa označen je RFID tagom (čip) kako bi se sadržaj spremnika evidentirao prilikom pražnjenja i na temelju tih evidencija izradila faktura za izvršenu uslugu.

Više o ovoj tematici vezanoj uz zajedničke spremnike zgrada kolektivnog stanovanja korisnici će moći poslušati na zajedničkom sastanku koji će davatelj usluge Urbanizam d.o.o. u suradnji sa službenicima Grada Valpovo organizirati sa predstavnicima stanara zgrada kolektivnog stanovanja i svim zainteresiranim korisnicima tih stambenih jedinica. Sastanak će se održati dana 23.studenog 2018.(petak) s početkom u 17:00 sati u prostorijama Velike vijećnice Grada Valpovo na adresi M.Gupca 32. Ovim putem pozivamo cijenjene predstavnike i korisnike zajedničkih spremnika da se odazovu ovom pozivu.

 

Lokacija box-ova i pripadajućih zgrada kolektivnog stanovanja/korisnika

 

  Dostupnost svih ostalih službenih akata: Zakona i Uredbe o održivom gospodarenju otpadom, Odluke o načinu pružanja javne usluge te Općih uvjeta, službenog cjenika Urbanizam d.o.o. Valpovo i svih ostalih sadržaja vezanih uz temu održivog gospodarenja otpadom moguće je pronaći na mrežnim stranicama davatelja usluge  www.urbanizam-valpovo.hr.

                           Brinimo o očuvanju okoliša zajedno. Izgovor nemamo!˝

 

 Za Urbanizam d.o.o.

Željko Harkanovac, dipl.ing. građ.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 646 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It