MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

     

Belišće u 2019. uvodi svoj linijski prijevoz

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE Gradsko vijeće Belišća na svojoj je posljednjoj sjednici stvorilo potrebne preduvjete da Belišće postane jedan od prvih manjih gradova u Hrvatskoj koji će tijekom ove godine uvesti vlastiti linijski prijevoz!

Naime, utvrđen je Godišnji plana davanja koncesija i Odlukom o izmjenama i dopunjen Srednjoročni, odnosno trogodišnji plan davanja koncesija na području Grada Belišća za razdoblje od 2018. do 2020. godine.

 Ozbiljni problemi

Obrazlažući razloge za ovaj veliki iskorak, koji se iz njegovih zagonetnih najava dao naslutiti još početkom prošle godine kada su se u Slavoniji i Baranji pojavili ozbiljni problemi s prijevozom putnika zbog iznenadnog ukidanja autobusnih linija, gradonačelnik Belišća Dinko Burić podsjetio je na događanja otprije nekoliko godina kada je Grad Belišće s tadašnjim APP-om sklopio ugovor o lokalnom linijskom međumjesnom prijevozu putnika, a s Panturistom je sklopljen ugovor o besplatnom prijevozu za srednjoškolce i subvencioniranom prijevozu za studente.

- Bilo je tu jako dobrih stvari od kojih je svakako najvažnija činjenica da su se naša sela jače prometno povezala s Belišćem, čime se uvelike pomoglo stanovnicima ovih naselja kojima je to značilo jako puno. Napravili smo još jedan iskorak pa smo omogućili i našim učenicima i srednjoškolcima da taj prijevoz bude besplatan. No, problemi su se počeli javljati ujedinjenjem tvrtki Panturist i APP. Vrlo često, a u posljednje vrijeme sve češće, stižu nam primjedbe stanovnika naših prigradskih naselja kako se ne poštuje red vožnje i došlo je do opuštanja i "raspašoja" u obavljanju onoga što su koncesionari dužni ugovorom. Nije svejedno hoće li autobus zakasniti ili će doći ranije ili se čak uopće neće pojaviti, jer su u tom slučaju učenici i studenti, ali i svi ostali građani onemogućeni u realizaciji svojih planova. Mi zasada nismo pravili drame oko toga, nego smo počeli razmišljati o nečemu što sada mogu najaviti, a riječ je o tome da u 2019. godini linijski prijevoz više ne organiziramo samo preko natječaja davanjem koncesije nekom drugom prijevozu jer to je komunalna djelatnost nego da i sami pristupimo toj djelatnosti njezinim omogućavanjem i davanjem te djelatnosti našoj komunalnoj tvrtki - potvrdio je veliku vijest prvi čovjek Belišća.

Čekaju licencu

U obraćanju gradskim vijećnicima na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici, gradonačelnik Burić je potvrdio da Grad Belišće nema u planu osnovati novo poduzeće, nego u okviru postojećeg organizirati i linijski prijevoz. Kako jedinicama lokalne samouprave, kao što je Belišće, i zakon omogućava takve iskorake, Belišćani su već u Trgovačkom sudu za svoju komunalnu tvrtku "Kombel" registrirali novu djelatnost i poduzimaju sve što je potrebno da dobiju i licencu za obavljanje te djelatnosti vjerujući da će i to uskoro biti pozitivno riješeno. Na taj se način na vrijeme pripremaju da kada koncesija sadašnjem koncesionaru istekne, pitanje prijevoza organiziranju sami na korist svojim sugrađanima.

- Vjerujem da će ovo biti još jedna velika novost na području našeg grada i na korist našim sugrađanima. Gledamo naprijed i vodimo se time da ne dozvolimo nikome da nas ucjenjuje i da sami organiziramo nešto što možemo bolje nego što to čini netko drugi - poručio je Burić dodajući da se sad priča o prijevozu, a da se nada da će se tijekom 2019. godine pričati o još nekim novostima, kao što su planovi i napori za stvaranje Belišća i kao energetski neovisnog grada.

Valja naglasiti da je samo u sklopu koncesije za obavljanje komunalne djelatnosti lokalnog linijskog prijevoza putnika, koja je 1. listopada 2014.godine sklopljena s tadašnjim APP-om na rok od pet godina, Grad Belišće plaćao procijenjenu godišnju naknadu u iznosu od 18.600 kuna. 

Lidija Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 342 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu