MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 28.3. u 16:00 sati

Trenutno je potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih koronavirusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je pet osoba preminulo. 

Na području Osječko-baranjske županije 41 je oboljelih.

Na području Valpovštine oboljele 4 osobe. Dvije u Valpovu i po jedna u Samatovcima i Petrijevcima.

  Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA:Od danas niže cijene u Dječjem vrtiću Maza

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Od danas se u Dječjem vrtiću Maza primjenjuju nove cijene. Naime, na sinoć održanoj sjednici Gradskog vijeća usvojena je, između ostali i odluka o Izmjeni pravila o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa vrtića i jaslica u Dječjem vrtiću Maza u Valpovu.

Od danas je cijena programa vrtićke skupine  350 kuna, za program jasličke skupine 400 kuna, a za kraći program vrtićke skupine 150 kuna.

Tako je u djelo provedena  odluka s prošle sjednice Gradskog vijeća, a na sljedećoj će sjednici vijećnici nastaviti s donošenjem odluka  o  primjeni takve odluke i na cijene u Dječjem vrtiću Moj Bambi, također s primjenom od 1. veljače.

U sklopu rasprave o promjeni cijena najavljena je odluka o povećanju plaća tetama u vrtićima, što bi također trebalo svrstati u mjere demografskog oporavka.

Na sinoć održanoj sjednici vijećnici su donijeli i prvu  izmjena i dopuna proračuna Grada Valpova za 2019. i projekcije za 2020.i 2021. godinu. To je dobar znak, jer najavljuje početak realizacije projekata koji nisu bili uvršteni u prijedlog proračuna.

Cjelokupni iznos projekta Rekonstrukcija, dogradnja i prenamjena zgrade stare škole u područni dječji vrtić u Ladimirevcima uvršten je u proračun budući da se očekuje početak njegove provedbe tokom ove godine. Dosadašnja stavka koja je iznosila 200.000 kuna povećava se za iznos od 6.095.000,00 kuna te se usklađuje naziv projekta.

Ukupni iznos projekta od 6.292.559,70 kune planiran je po slijedećim stavkama:

 • Izrada glavnog projekta 750,00
 • Nadzor   100, 000,00
 • Priprema i provedba dokumentacije 250,00
 • Troškovi izgradnje 328.232,50
 • Troškovi opremanja vrtića 477,20
 • Troškovi opremanja igrališta 850,00

Bespovratna sredstva iznose 6.061.359,70 kuna dok su predviđeni troškovi Grada Valpova 231.200,00 kuna. Za cjelokupni iznos projekta planirano je zaduženje, te povrat kreditnih sredstava nakon uplate bespovratnih sredstava.

Kod projekta revitalizacije parka u Valpovu usklađuje se naziv projekta unutar Proračuna i naziv projekta glasi Parkovni biseri Slavonije, te se dio planiranih troškova premješta unutar samog projekta. Za potrebe početka provedbe projekta te raspisivanja javne nabave za usluge kreiranja turističkih sadržaja, promocije i vidljivosti iznos od 357.000 kuna se premješta s pozicije Građevinski objekti na poziciju Rashodi za usluge. Prema odobrenom projektu raspisuje se javna nabava za slijedeće stavke:

 • Nabava tiskanih promidžbenih materijala                                                                  21.000
 • Usluga organizacije završne konferencije                                                                    2.500
 • Nabava turističkih vodiča                                                                                         20.000
 • Prijevod materijala na strani jezik                                                                             12.000
 • Prijevod materijal na Brailleovo pismo                                                                       15.000
 • Nabava panela                                                                                                          5.000
 • nabava promidžbe putem tiskanih medija                                                                   12.800
 • Promocijske aktivnosti na projektu putem radijskih emisija                                           12.000
 • nabava usluge održavanja početne konferencije                                                            2.500
 • Nabava organizacije posjete sajmova                                                                         20.000
 • Stručni suradnik za kreiranje, razvoj i interpretaciju turističkih sadržaja u Valpovu          214.140
 • Usluga Kreiranja i izrada pokaznih suvenira za parkove                                                  20.000

Daljnje izmjene Proračuna usvojene su zbog činjenice da se pri izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrade DVD-a Šag uvidjelo da postoji potreba izvođenja radova i na unutrašnjim zidovima, te se za iznos od 35.000 kuna povećava stavka radova na DVD-u Šag, a za isti iznos smanjuje Kapitalni projekt 27. - Ugradnja natpisa naziva ulica na području prigradskih naselja - projektna dokumentacija, izrada i ugradnja budući da je procijenjeno kako će troškovi izrade natpisa za prigradska naselja biti unutar iznosa od 65.000 kuna.

Unutar Programa 17. Osnovno, srednjoškolsko i visoko obrazovanje iznos od 80.000 kuna se prenosi sa stavke Tekuća pomoć OŠ "M.P.Katančić" Valpovo na stavku Postrojenja i oprema - ormarići za OŠ M.P.Katančić, s obzirom na plan da Grad Valpovo kupi potrebne ormariće za osnovnu školu te ih donira..

U nastavku sjednice vijećnici su donijeli i Odluku o komunalnom doprinosu i vrijednosti boda komunalne naknade u Gradu Valpovo.  Ove su odluke donesene jer se njihov tekst trebao uskladiti s odredbama novog zakona o toj problematici, ali se u biti ne mijenja ništa u odnosu na prijašnje odluke, dakle, ne mijenja se cijena usluga niti zone za plaćanje komunalnog doprinosa.

Vijećnici su također donijeli odluku o mjerama za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Grada Valpovo, a riječ je o reguliranju te problematike na privatnim posjedima, a također su dali prethodnu suglasnost Urbanizmu na Opće uvjete komunalne usluge ukopa unutar groblja.

Usvojena je i odluka kojom se propisuje iznos paušala poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu ili objektu za robinzonski smještaj. Iznos koji će privatni iznajmljivači plaćati u 2019. godini iznosi 150,00 kuna, što je i donja granica koju je zakonodavac propisao.

Naime, Izmjenama Zakona o porezu na dohodak te donošenjem Pravilnika o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu, jedinice lokalne samouprave su, počevši od 2019. godine, bile obvezne donijeti odluku kojom će propisati visine paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu ili objektu za robinzonski smještaj. Zakonom je propisano da paušal poreza ne može iznositi manje od 150,00 kuna niti više od 1.500,00 kuna, te se Gradsko vijeće odlučilo za najniži iznos oporezivanja privatnih iznajmljivača na području Grada Valpova. U proteklom razdoblju godišnji paušalni porez na dohodak utvrđivao se kao umnožak broja kreveta i visine paušalnog poreza po krevetu te odgovarajućeg koeficijenta područja ili razreda turističkog mjesta. Valpovo je bilo smješteno u razred C, te je paušal po krevetu iznosio 210 kuna.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 459 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu