MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Susreti Valpovačke nezavisne liste s mještanima Ivanovaca i Harkanovaca – predstavljeni kandidati i program

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVANOVCI /HRAKANOVCI Protekao je treći dan susreta kandidata za vijeće mjesnog odbora Valpovačke nezavisne liste s mještanima. Gradonačelnik Matko Šutalo, zajedno sa suradnicima, razgovarao je sa stanovnicima „Belih sela“ – Ivanovaca i Harkanovaca.


U Društvenom domu Ivanovci okupljene je dočekao nositelj liste Ivica Pavošević.
Listu kandidata za vijeće mjesnih odbora Ivanovci čine:

 1. Ivica Pavošević
 2. Veronika Mandić
 3. Dominik Peroković
 4. Pavo Kovačević
 5. Mirna Orešković

Susret je otvorio gradonačelnik koji je pozdravio okupljene mještane i predstavio spomenute kandidate. Nositelj liste izložio  je plan realizacije projekata koji uključuje:

 1. Uređenje i održavanje mjesta i društvenog doma
 2. Čišćenje i održavanje kanala u mjestu
 3. Uređenje, obnova i održavanje poljskih puteva i kanala
 4. Izrada projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu te prijava na natječaj
 5. Izgradnja nogostupa između Ivanovaca i Zelčina
 6. Početak obnove nogostupa u mjestu
 7. Završetak uređenja prostorija DVD-a
 8. Uređenje prostorija ribolovnog društva
 9. Energetska obnova zgrade NK Dubrava
 10. Pomoć udrugama u mjestu
 11. Dovršetak unutarnjeg uređenja društvenog doma

 

Pavošević je naglasio kako je ovo četverogodišnji program koji će pokušati realizirati i prije, ako za to bude mogućnosti. Mještani su se uključili u razgovor te naveli probleme s rasvjetom i odvodnjom u selu kao ključne. Pročelnik odjela za komunalne i stambene djelatnosti, Goran Šimić, rekao je kako o ovim i sličnim problemima mještani moraju obavijestiti komunalne djelatnike, a oni o tome moraju obavijestiti njega. Gradonačelnik je dodao kako se pitanje čišćenja kanala u selu rješava te kako će Urbanizam uskoro krenuti s čišćenjem kanala u Ivanovcima, Harkanovcima, Zelčinu i Marjančacima.

To se do sada nije radilo, a bilo je nužno potrebno. To je dugogodišnji problem koji će se sada riješiti, rekao je Šutalo.

Mještani su gradonačelniku postavili pitanje jesu li u Gradu upoznati s time da su članovi MO Ivanovci iznajmljivali Društveni dom za različite prigode i zabave. Iznos „najma“ nije bio isti za sve te pojedinci dobivaju „popust“, a neki odabrani nisu plaćali ništa tvrde mještani, te ih zanima, gdje je taj novac?! Gradonačelnik je rekao kako o tome ništa ne zna i da nikakav novac od najma nije uplaćen u gradsku blagajnu. 

Za kraj je gradonačelnik ponovio okupljenima da se mogu uvijek obratiti bilo kojem članu mjesnog odbora neovisno o tome iz koje su stranke,a oni su dužni kontaktirati Grad. Izađite na izbore i izaberite najbolje za svoje selo, zaključio je Šutalo.

HARKANOVCI – Gradonačelnik sa suradnicima zatim je posjetio Harkanovce. U prostorijama Društvenog doma okupilo se 40-ak mještana koji su aktivno sudjelovali sa svojim idejama i prijedlozima. Gradonačelnik je predstavio kandidate. To su sve ljudi koji su poštovani u mjestu te su dobro upoznati sa svim problemima, rekao je Šutalo.

Listu kandidata za vijeće mjesnih odbora Harkanovci čine:

 1. Domagoj Bošnjak
 2. Ivan Miholjčević
 3. Marko Bošnjak
 4. Alen Fadiga
 5. Anamarija Ribarić

 

Nositelj liste, Domagoj Bošnjak, predstavio je program okupljenima:

 1. Krčenje poljskih puteva i kanala te održavanje otresnica
 2. Energetska obnova zgrade NK Mladost Harkanovci
 3. Sadnja drvoreda u mjestu i uredno održavanje zelenih površina
 4. Energetska obnova Društvenog i vatrogasnog doma
 5. Izgradnja dječjeg igrališta
 6. Izrada projektne dokumentacije za kanalizacijsku mrežu te prijava na natječaj
 7. Čišćenje i održavanje kanala u mjestu
 8. Pomoć udrugama
 9. Uređenje parkirališta pred crkvom
 10. Početak obnove nogostupa
 11. Sanirati cestu između ulica M. Gupca i Braće Radić
 12. Opremanje škole u suradnji s OŠ Ladimirevci

Mještani su se složili da su sve točke plana vrlo bitne za njihovo mjesto. Istaknuli su obnovu nogostupa kao primarnu jer je ugrožena sigurnost djece koja u školu moraju ići po cesti.
Po tom pitanju možete se uvijek obratiti meni  i mojim pročelnicima koji će izaći na teren kako bi vidjeli situaciju i napravit ćemo sve što je u našoj moći da se taj problem riješi, rekao  je Šutalo. Pročelnik Šimić je nadodao kako je vrlo često u Harkanovcima i kako je dobro upoznat sa svime navedenim. Izrazili su i problem s cestama i poljskim putevima kao značajan.

Gradonačelnik je rekao kako za dosta navedenih problema nije čuo prije jer nije dobio te informacije od bivšeg MO. Zdrava komunikacija je ključna i bez nje se ne mogu ostvariti ciljevi. Gledajte da na izborima birate one s kojima ćete moći komuniciratirekao je Šutalo.

Osvrnuli su se na pritužbu koju je HDZ uložio na listu kandidata nezavisne liste. Podsjetimo, prigovor je uložen zbog kandidata pod rednim brojem 4 koji radi kao djelatnik u oružanim snagama RH. Okupljeni su izrazili nezadovoljstvo izborima u kojima nemaju pravo izbora.
Djelatna vojna osoba ima se pravo kandidirati, a tome u prilog idu jasne zakonske odredbe koje se odnose na tu problematiku, istaknuo je Šutalo. Nadodao je kako ovo nisu politički izbori te je kukavički potez politizirati izbore za mjesni odborNadovezao se i Bošnjak rekavši  kako svi okupljeni mještani, zajedno s kandidatima, žele najbolje za Harkanovce što su pokazali i time što su ostali u selu. Mora postojati zdrava konkurencija. Izbori gdje apsolutno nemamo izbora ne smiju se događati, zaključio je. Gradonačelnik je rekao kako će se boriti da bude ove kandidature jer je svaka promjena dobro došla. Ako nešto traje već 20 godina i ne valja onda se to mora mijenjati, naglasio je.

Na kraju susreta, gradonačelnik i kandidati rekli su kako se nadaju da će ova priča imati sretan kraj te da će mještani Harkanovaca dobiti pravo izabrati ljude za koje oni smatraju da su najbolji za selo, a ne one koji su im nametnuti. U koliko izbora ipak ne bude, ovim ljudima s naše liste se uvijek možete obratiti i budite uvjereni da će informacija, problem ili prijedlog doći do mene isti dan, zaključio je susret Šutalo.

Gradonačelnik Matko Šutalo, zajedno sa suradnicima i kandidatima, danas će posjetiti Šag. Susret će se održati u prostorijama NK Tomislav u 18:30.

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 541 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu