MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Natjecanje najmlađih humanitaraca Valpovštine

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Osnovna škola Matije Petra Katančića danas je bila domaćin 23. Gradskog školskog natjecanja mladih Hrvatskog crvenog križa s područja Valpovštine.

Mladi iz pet osnovnih i dvije srednjoškolske ekipe natjecali su se, u teorijskom dijelu,  u poznavanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog crvenog križa, Međunarodnog humanitarnog prava, Ženevskih konvencija Ljudskih prava i Prava djeteta, te u prvoj pomoći i praktičnom pružanju prve pomoći.

U pripremi i organizaciji natjecanja sudjelovali su brojni volonteri i zaposlenici Gradskog društva Crvenog križa Valpovo kojima je rukovodila ravnateljica Sanja Habuda, koja je u ime organizatora pozdravila  sudionike i goste natjecanja te im zahvalila na podršci.

Mladim su natjecateljima podršku došli pružiti zamjenica gradonačelnika Valpova Ana Brajnović, zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić, predstavnici škola i službi koje djeluju u izvanrednim situacijama.

Obraćajući se sudionicima natjecanja Ana Brajnović naglasila je važnost organizacije ovakvih natjecanja i angažmana mladih u svladavanju znanja i vještina koje dolaze do izražaja u najtežim situacijama prirodnih nepogoda i nesreća, a Domagoj Varžić zahvalio i čestitao svima koji su se opredijelili za humanitarno djelovanje i postaju dio sustava koji organizirano djeluje u hitnim situacijama pružajući pomoć potrebitima.

Mlade je natjecatelje pozdravio i Damir Blažević, kontakt policajac, kao predstavnik policijskih snaga, čija je zadaća, također djelovati u situacijama spašavanja unesrećenih i pružanja pomoći stradalima.

U ime škole domaćina sudionike je pozdravio ravnatelj Dalibor Košutić i iskazao zadovoljstvo što je škola kojom upravlja, već tradicionalno domaćin ovog natjecanja, a ove godine će biti domaćin i Županijskog natjecanja te pružiti gostoprimstvo ekipama iz cijele Županije osječko-baranjskee.

U natjecateljskom dijelu, najbolje znanje i vještinu pokazali su, u konkurenciji ekipa Osnovnih škola mali Ladimirevčani, kojima je mentorica Tanja Pavić, ispred Petrijevčana mentorice Helene Nađ, Bizovčana, mentora Marka Teskere, Belišćana, mentora Leonarda Rolda i Valpovčana, mentorice Sanele Buljan, a među ekipama srednje škole ekipa mentorice Sanele Buljan ispred ekipe mentorice Evice Kovač te za postignute rezultate nagrađeni peharima i medaljama.

  

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1167 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It