MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana redovna godišnja skupština Vatrogasne zajednice grada Belišća

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U četvrtak, 21. ožujka 2019. godine u Društvenom domu Gat održana je redovna godišnja Skupština VZG-a Belišće uz nazočnost velikog broja gostiju iz susjednih VZ-a, te zastupnika DVD-a članica VZG Belišće.

Skupštini VZG-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković, zapovjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Zdravko Cvenić i u ime Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec te predstavnici Vatrogasnih zajednica iz Baranje, Bilja, Bizovca, Donjeg Miholjca, Đurđenovca, Našica, Magadenovca, Marijanaca, Osijeka, Semeljaca, Viljeva i Valpova. Posebno valja istaći prisustvo počasnog predsjednika VZG Belišća Mate Fizira.

Među gostima nazočio je predstavnik tvrtke «Vatropromet» Darko Zupčić, uz prisutvo medija.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu VZG-a Belišća i Financijskog izvješće u 2018. godinu te Planove rada i financija za 2020. godinu u izlaganju zapovjednika VZG Belišća gosp. Dubravka Čovčića, a rebalans Plana financija za 2019. godinu je pročitao predsjednik VZG Belišća gosp. Nikica Mužević.

Nakon usvojenih Izvješće za 2018. godinu i Planova za 2020., te rebalansa Plana financija za 2019. godinu VZG-a Belišća, nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković koja pozdravlja sve prisutne u ime gradonačelnika Dinka Burić i u svoje ime, istaknuvši zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ova vatrogasna zajednica postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Istakla je napredak u rješavanju pitanja prostora vatrogasnih domova na području grada Belišća, te zapošljavanje profesionalnih djelatnika u središnjoj postrojbi DVD-a Belišće, što je uveliko osiguralo bolje i uspješnije rješavnje nastalih požarnih i tehničkih intervencija. Ujedno ukazuje da se radi na daljnjem zapošljavnju, kako bih se osigurala što veća zaštita na području Grada.  Ujedno istiće brigu koju Grad vodi prema vatrogasnoj organizaciji, s obzirom da su mnogo radno sposobni vatrogasci napustili svoja mjesta, te  društva ostala bez jednog dijela operativnog članstva. Ujedno ističe veliku zahvalu na trudu i zalaganju svih članova DVD-a koji svojim dobrovoljnim radom vode brigu oko provođenja svih zadaća, a posebno na radu sa djecom i mladima.

Prisutne pozdravlja zapovjednik Županije, Zdravko Cvenić, koji je pohvalio rad zajednice i istakao izuzetan napredak u pogledu organizacije i nabavake vatrogasne opreme na području na kojem Zajednica djeluje. Iznio je nastale promjene po pitanju organizacije vatrogastva, gdje HVZ postaje krovna organizacija za vatrogastvo, odnosno Središnji državni ured za vatrogastvo, te aktivnosti oko donošenja novog Zakona o vatrogastvu koji se treba donijeti do 01. siječnja 2020. godine. Iznio je podatak o dodjeli vatrogasne opreme po DVD od strane VZOBŽ, te novi način provođenja aplikacije „Upravljanje vatrogasnim intervencijama“. Računa na ovaj Vatrogasni operativni centar u Belišću koji će provoditi sve zadaće za ovo područje i po potrebni šire. Zahvalio se na velikom doprinosu naših članova u tijelima VZOBŽ, te poželio daljnji plodonasan i uspješan rad.

Nazočnima se obratio u ime MUP-a, Ravnateljstva za Civilnu zaštitu Zvonko Grgec koji je istaknuo da je od 01. siječnja ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) postalo Ravnateljstvo za Civilnu zaštitu pod Ministarstvom unutarnjih poslova. Zahvaljuje se na sudradnji ovoj Zajednici u edukaciji djece i mladih, te navelikoj potpori u ispunjavanju svih zadaća koje se pred njih postave. Ujedno je poželo daljnju dobru suradnju i ispnjenje svih planova.

Prisutnima se obratio predstavnik tvrtke Vatropromet Darko Zupčić, s nadom za daljnju suradnju i unapređivanju vatrogastva, nakon čega je Nikica Mužević zaključio je rad Skupštine. 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 276 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu