PUKS: Kako pomoći sebi u kriznoj situaciji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE U suradnji s našičkom podružnicom Hrvatske udruge medicinskih sestara, udruga PUKS - Podrška u kriznim situacijama je u petak, 24. svibnja održala predavanje pod nazivom „Kako pomoći sebi u kriznoj situaciji“.

Predavanje je namijenjeno medicinskim sestrama i tehničarima, a održale su ga Matea Sučić, bacc.med.techn. i Vanesa Šerić, univ. spec. theol.

-Svrha predavanja bila je osnaživanje medicinskog osoblja koje je po naravi svog zvanja izloženo mnogobrojnim stresorima koji ih mogu staviti u kriznu situaciju te mogu djelovati na profesionalnost i kvalitetu rada u bolnici, pojasnila je Vanesa Šerić.

-Tako su slušatelji bili upoznati s uzrocima nastanka kriznih situacija, psihološkim mehanizmima koji ih prate, metodama njihova prevladavanja te putevima osobnog rasta i razvoja kroz različite aktivnosti.

Udruga PUKS surađuje s Općom županijskom bolnicom Našice od samih svojih početaka, a za ovu suradnju najviše je zaslužna glavna sestra bolnice gđa Zvjezdana Gvozdanović, mag.med.techn. s kojom smo u pregovorima za gostujuće predavanje u našem gradu povodom Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi, a koje će se održati u listopadu, zaključila je Vanesa Šerić.