MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Srednja škola Valpovo - uspješan domaćin međužupanijskog stručnog skupa nastavnika i profesora tjelesne i zdravstvene kulture

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Srednja škola Valpovo dobila je priznanje i povjerenje za domaćinstvom pri organizaciji međužupanijskog skupa koji je okupio veliki broj stručnjaka (230) u području razvijanja tjelesne zdravstvene kulture učenika osnovnih i srednjih škola u najširem smislu.

Organizator skupa je Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, a domaćin skupa ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić,dipl.ing i   Darko Bošnjak,prof- savjetnik - voditelj Županijskog stručnog vijeća Osječko-baranjske županije.

Voditelji skupa bili su Viši savjetnici za tjelesnu i zdravstvenu kulturu Agencije za odgoj i obrazovanje  Jozo Škegro,prof. i Marijan Jerković,prof.           

 Skup je održan  u dvorani Centra kulture M.P.Katančić Valpovo. Sudionici skupa su izrazili veliko zadovoljstvo kvalitetom organizacije skupa te su bili oduševljeni prostorom u kojem je skup održan. To potvrđuje da je spomenuti skup bio i promocija grada Valpova koji je ustupio spomenuti prostor, a djelatnici  Turističke zajednice, pogotovo voditelj Eduard Lacković,mag.cult. umnogome su pomogli uspješnoj organizaciji.

             

Ravnateljica Srednje škole Valpovo Svjetlana Kalpić, dipl.ing. pozdravila je sudionike,voditelje i predavače skupa i zaželjela uspješan rad stručnog skupa  koji je okupio dvjesto trideset ( 230) nastavnika i  profesora  tjelesne i zdravstvene kulture osnovnih i srednjih škola iz pet Županija. Ravnateljica je u svom pozdravu i izlaganju dala veliku podršku projektu Škola za život općenito, a pogotovo  nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, ukazala na značaj vježbanja, pohvalila rad profesora tjelesne i zdravstvene kulture Srednje škole Valpovo, ukazala na određene projekte u našoj školi i izrazila zadovoljstvo što se jedan ovakav državni skup održava u našem gradu i u našoj organizaciji što je pokazatelj rada i aktivnosti Srednje škole Valpovo.

Nakon pozdrava ravnateljice Viši savjetnik Jozo Škegro,prof.  pozdravio je sve nazočne, zahvalio se ravnateljici Kalpić i profesoru Bošnjaku što su prihvatili biti domaćini u organizaciji ovako velikog stručnog skupa.

Nakon lijepih riječi i zahvala predstavljeni su predavači Stručnog skupa: Viši savjetnik Marijan Jerković, prof., Astrid Čulić,prof. i Anica Beljak,prof.

PROGRAM RADA – ŠKOLA ZA ŽIVOT

vrijeme

sadržaj

predavač

10:00 - 11:00

(60 min)

Sve što želite znati o Školi za život, a niste se ( do sad ) usudili pitati;

Marijan Jerković, prof.

11:00 – 12:00

(60 min)

Kurikulumsko planiranje;

Astrid Čulić, prof.

12.00 - 12:30

(30 min)

 

STANKA

 

 12:30 - 13:30

(60 min)

Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja;

Anica Benjak, prof.

13:30 – 14:00

(30 min)

Okrugli stol – pitanja Višim savjetnicima

Jozo Škegro, prof.

Marijan Jerković, prof

Viši savjetnik Marijan Jerković, prof. je u svojoj temi „Sve što želite znati o Školi za život, a niste se (do sad) usudili pitati“  je kroz pitanja kolega nastavnika i profesora tjelesne i zdravstvene kulture,  a koja su postavljena Ministarstvu prosvjete i obrazovanja i odgovore Ministarstva  na ista pokušao približiti sve ono što kroz edukaciju reforme  Škola za život zajednički prolazimo i rješavamo. Kroz predavanje bilo je puno upita i obrazloženja.

Mentorica u Školi za život – profesorica Astrid Čulić je u svojoj temi „Kurikulumsko planiranje“ pojasnila način planiranja koji su svi nastavnici i profesori tjelesne i zdravstvene kulture kroz edukaciju u Loomenu prošli i odgovorila na određene nejasnoće.

Profesorica Anica Beljak je u svojoj temi „Istraživačko učenje i učinkovito postavljanje pitanja“  na zanimljiv način prikazala način rada i komunikacije s učenicima  u programu Škola za život.

Nakon završetka predavanja završnu riječ dali su Viši savjetnici koji su sudionike skupa podsjetili na skupove koji slijede, i odgovarali na mnogobrojna pitanja vezana uz reformu  Škola za život s kojom Ministarsto znanosti i obrazovanja  kreće od iduće školske godine.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1793 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!