U PETAK:Pokazna vježba povodom Svjetskog dana prve pomoći

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Svake druge subote u rujnu se obilježava Svjetski dan prve pomoći. Tim povodom članovi Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Valpovo održat će pokaznu u PETAK, 13. RUJNA, vježbu iz pružanja prve pomoći na Trgu kralja Tomislava u Valpovu.

Prva pomoć je vještina koja omogućava djelotvorne i brze intervencije s ciljem smanjivanja ozljeda i njihovih posljedica, čime se povećavaju šanse za preživljavanjem.

Ovogodišnja tema biti će zbrinjavanje i evakuacija ozlijeđenih ljudi uslijed potresa, a kroz pokaznu vježbu mladi će pokazati svoje vještine u realističnom prikazu ozljeda te spremnost za pružanje prve pomoći I djelovanje u katastrofama.

Pokazna vježba započinje u 12,00 sati a u njoj će sudjelovati tridesetak članova Kluba mladih Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.

Aktivnosti vezane uz pokaznu vježbu započinju u 11,00 sati oslikavanjem i realističkim prikazom ozljeda na markirantima te mjerenjem tlaka i  šećera u krvi prolaznicima.

-Planirano trajanje svih aktivnosti je do 12,30 sati, pa ih podržite dolaskom, a usput provjerite stanje svoga zdravlja, stoji u pozivu Sanje Habuda, ravnateljice Gradskog društva Crvenog križa Valpovo.