MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U znaku palijative

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO/BELIŠĆE/ NAŠICE/ČAKOVEC Koncem prošlog tjedna održana su dva stručna međunarodna skupa o palijativnoj skrbi na kojoj su sudjelovale članice udruge PUKS - Podrška u kriznim situacijama pripremajući se za obilježavanje svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi.

-Na dvodnevnom skupu „Zašto je skrb na kraju života drugačija?“ koji je održan 12. i 13. rujna u Čakovcu, sudjelovala je članica udruge Jelena Katalenić, izvijestila je Vanesa Šerić, predsjednica PUKS.

-Skup je održan pod pokroviteljstvom Međimurske županije, a u organizaciji Doma zdravlja Čakovec, Udruge „Pomoć neizlječivima“ i Hrvatskog društva medicinskih sestara u palijativnoj skrbi. Predavači iz Velike Britanije iznijeli su ideje i iskustva dobre prakse, a desetgodišnje iskustvo u palijativnoj skrbi u Međimurskoj županiji dovelo je do suradnje profesionalaca i volontera koji kroz  strategiju razvoja palijativne skrbi brinu o najranjivijima i njihovim obiteljima.

Istog datuma u Našicama je održan 4. Simpozij palijativne skrbi s međunarodnim sudjelovanjem na kojem je sudjelovala predsjednica udruge PUKS, Vanesa Šerić i vodila radionicu pod nazivom Razgovori s obiteljima umirućih - stres ili izazov, zajedno sa psihologinjom palijativnog odjela Opće županijske bolnice Našice, Dariom Salopek Žiha.

-Palijativna skrb je posebna vrsta medicinske usluge koja je usmjerena na poboljšanje kvalitete života pacijenata koji boluju od neizlječivih bolesti, pojašnjava Vanesa Šerić.

-Primarni cilj palijativne skrbi je da se pacijent osjeća bolje, a naglasak je na emocionalnim, društvenim, praktičnim i duhovnim problemima koje bolest može izazvati.

U tom smjeru udruga PUKS vidi svoje volontersko djelovanje pružanja podrške kako palijativnim bolesnicima tako i njihovim obiteljima.

Svjetski dan palijativne skrbi i hospicija u svijetu se održava drugu subotu u listopadu. Udruga PUKS organizirat će predavanje koje će održati stručni tim Odjela za palijativnu skrb OŽB Našice, a o točnom datumu javnost će biti pravodobno obaviještena, zaključila je Vanesa Šerić.

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 897 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu