Počeli radovi na postavljanju rasvjete u Valpovačkom perivoju

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Svega nekoliko mjeseci nakon što je Gradu Valpovu odobren projekt rasvjete u Valpovačkom perivoju u tijeku su poćetni radovi.

Završeno je iskolčenje trase za postavljanje rasvjetnih stupova, te slijedi postavljanje električnih instalacija, stupova javne rasvjete i rasvjetnih tijela.

Riječ je o prvoj fazi osvjetljenja valpovačkog parka u potezu od mosta kod Osnovne škole M. P. Katančića do dječjeg vrtića, odnosno do oba izlaza prema Reljkovićevoj ulici.Završetkom ovog projekta park više neće biti u mraku, a osobito će se obradovati djeca, roditelji i djelatnici Dječjeg vrtića Maza i OŠ Matije Petra Katančića Valpovo, djelatnici i korisnici usluga Crvenog križa, kao i stanovništvo koje obitava u tom dijelu Valpova.

Gradu Valpovu je u svibnju odobren  projekt rasvjete u Valpovačkom perivoju. Ukupna investicija iznosi 588.444,85 kn. Projekt je financiran sa 150.000 kuna sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, dok ostatak od 433.444,85 kuna Grad pokriva vlastitim sredstvima.