Uključite se u planiranje proračuna Općine Bizovac za 2020. godinu !

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Općinski načelnik Općine Bizovac uputio je Javni poziv za dostavu prijedloga za pripremu proračuna Općine Bizovac za 2020. godinu.

Pozivam sve zainteresirane građane, udruge, građanske inicijative, ustanove da se sa svojim sugestijama, mišljenjima i prijedlozima aktivno uključe u kreiranje proračuna za iduću godinu, stoji u pozivu. Prikupljeni će se prijedlozi, sukladno mogućnostima, uzeti u obzir i uvrstiti u Proračun za 2020. godinu.

Sudjelovanje građana u planiranju i donošenju proračuna važno je kako bi se sredstva proračunskih rashoda već u fazi planiranja usmjerila na projekte i programe koji su u najvećoj mogućoj mjeri usklađeni s potrebama i iskazanim stavovima građana.

Transparentni proračuni omogućuju uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu, pa građani mogu vlastitim angažmanom utjecati na efikasnost trošenja proračunskog novca, na povećanje odgovornosti lokalnih vlasti. Bez proračunske transparentnosti, odnosno potpunih, jasnih i pravovremenih informacija o proračunu, nije moguća ni participacija javnosti u proračunskim procesima, a bez participacije javnosti teško se dolazi do konsenzusa o projektima koje provodi općina.

Svoje prijedloge s obrazloženjima svi zainteresirani mogu dostaviti:

  • U pisanom obliku na adresu: Općina Bizovac, Općinski načelnik, Kralja Tomislva 89, Bizovac
  • Elektroničkom poštom na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Rok za dostavu prijedloga je 15. listopada 2019. godine.

Općinski načelnik

Srećko Vuković