MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

LIJEČENI ALKOHOLIČARI:Heroji svojih obitelji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Udruga liječenih alkoholičara Valpovštine sinoć je u Centru kulture Matija Petar Katančić prigodnom svečanošću obilježila 50. obljetnicu djelovanja.

Udruga je osnovana 14. listopada 1969. godine pri tadašnjem Kombinatu „Đuro Salaj“ kao Klub liječenih alkoholičara toga poduzeća, ali je od samih početaka djelovanja okupljala liječene alkoholičare i članove njihovih obitelji i s cijelog područja Valpovštine.

Ova Udruga među rijetkima je u Hrvatskoj koja je ostvarila kontinuitet u djelovanju, pa i u vrijeme Domovinskog rata i nakon njega. Trenutačno u Udruzi djeluje 25 članova, a redovito se sastaju ponedjeljkom od 20 sati u prostorima Doma umirovljenika u Valpovu.

Sudionike svečanosti pozdravio je predsjednik Udruge Krunoslav Stiplošek, a dr.  Blaženka Gregorić, terapeutkinja ove udruge, koja je u Udruzi punih 35 godina u prigodnom je emotivnom izlaganju sudionicima svečanosti govorila o početcima djelovanja, i bogatim iskustvima. Iznijela je i impresivne brojke o 425 učlanjenih članova, 2250 sastanaka te 1275 obuhvaćenih članova. Ukazala je na licemjerje brojnih alkoholičara koji su samo prošli kroz savjetovalište, ali se zbog licemjerja nisu zadržali, jer ih je više mučilo to što će okolina reći ako sazna o njihovoj ovisnosti.

-Liječeni su alkoholičari dobri ljudi, velikog srca koje se nije znalo nositi s alkoholom. Radeći s njima postala sam bolja osoba, mnogo sam naučila i hvala im što postoje, zaključila je.

Prigodna svečanost okupila je velik broj gostiju koji su došli čestitati jubilej, ali i odati priznanje članovima i terapeutima za ostvarena postignuća.

S velikim su zadovoljstvom burno pozdravili osnivača Kluba liječenih alkoholičara Franju Ugljarevića, socijalnog radnika koje je sa 27 godina bio osnivač i glavni pokretač Kluba.

Uz ostale, svečanosti je nazočio i dr. Anto Orešković, predsjednik Saveza udruga liječenih alkoholičara, velečasni Ivan Jurić iz Zajednice Cenacolo, kolege dr. Gregorić, terapeuti i predstavnici udruga iz susjednih gradova, zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, ravnatelj Doma zdravlja u Valpovu, Željko Varžić.

Uz iskrene čestitke i izraze zahvalnosti na svemu učinjenom, stručnjaci su ukazali na potrebu mobilizacije društvene zajednice na nove izazove – suvremene oblike ovisnosti - klađenje, droga i Internet. Metode i iskustva udruga liječenih alkoholičara dobar su temelj za to, ali im je potrebna čvršća podrška i bolji uvjeti za rad.

Rad svečane skupštine završen je dodjelom zahvalnica i priznanja. Priznanja su uručena istaknutim članovima Udruge za višegodišnju apstinenciju, a zahvalnice pojedincima i institucijama za kontinuiranu podršku Udruzi.

Prigodnim glazbenim programom svečanost su uveličali Andreja Kristić i Matej Vidranski, a po završetku druženje domaćina i gostiju nastavljeno je uz zakusku.

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 720 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu