MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uručena javna priznanja zaslužnim sugrađanima

Korisnička ocjena: 2 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je održan najsvečaniji sio programa obilježavanja Dana grada Valpova.

Izaslanstvo predvođeno gradonačelnikom Matkom Šutalom, na valpovačkom je groblju podno križa podignutog u čast poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu položilo je vijenac i upalilo svijeće.

Žrtvama su se poklonili i odali počast i zamjenici gradonačelnika Ana Brajnović i Hrvoje Gašparović, potpredsjednik Gradskog vijeća Jozo Bogdanović, dio gradskih vijećnika, predsjednik Mjesnog odbora Marko Barišić, pročelnici Upravnih odjela Gradske uprave te izaslanstvo Općine Tisno koje je predvodio  zamjenik načelnika  Općine Miljenko Meštrov.

Molitvu je poveo Luka Ćosić, valpovački kapelan.

  

U Velikoj dvorani Centra za kulturu Matija Petar Katančić okupio se velik broj gostiju, a među njima Domagoj Mikulić, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Kristina Bilić, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Goran Ivanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, monsinjor Ivan Ćurić, pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, Mislav Matišić, zamjenik direktora Turističkog ureda Turističke zajednice OBŽ, Ivan Canecki, voditelj odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske, Mladen Pavlica, predsjednik Općinskog vijeća prijateljske Općine Kupres, Miljenko Meštrov, zamjenik načelnika Općine Tisno, Goran Aladić, gradonačelnik grada Donjeg Miholjca, Denis Ostrošić, gradonačelnik Grada Slatine,Ivana Bandić Paulić, zamjenica gradonačelnika Grada Belog Manastira, Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća, Vlado Krznarič, načelnik PP Belišće, Zvonko Mrak, župnik Župe Bezgrešnog začeća BDM Valpovo, Milan Knežević, načelnik Općine Kneževo, Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, Ivo Zelić, načelnik Općine Petrijevci te ovogodišnji laureati javnih priznanja Grada Valpova.

Nakon himne koju je izvela koju je izvela Valentina Pavlović svečanu je sjednicu otvorio predsjednik Gradskog vijeća Dejan Pisačić te pozdravio sudionike i uzvanike i potom dao riječ gradonačelniku Matku Šutalu.

U svom govoru, gradonačelnik se osvrnuo na postignute rezultate u prošloj godini, izložio planove za sljedeću godinu i zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli ostvarenju zacrtanih ciljeva i dali svoj doprinos razvoju grada te uputio prigodnu čestitku povodom Dana Grada i blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije uz želju da u budućnosti zajedničkim snagama izgradimo jedno novo, ljepše i sretnije Valpovo za nas i generacije koje dolaze.

Njegovo izlaganje u cijelosti možete pročitati OVDJE.

U nastavku, Dan grada čestitali su uvaženi gosti.

Monsinjor Ivan Ćurić osvrnuo se na značenje i doprinos čovjekova duhovnog stanja, ljudske kvalitete, etičnosti, moralnosti u vrijeme novih izazova i nesigurnosti, a posebno naglasio da poniznost i nježnost nisu vrline slabih, već jakih. U svom se obraćanju prisjetio i pokojnog biskupa Ćirila Kosa i Marina Srakića koji potječu s područja „belih“ valpovačkih sela.

Goran Ivanović istaknuo je partnerstvo između Županije i Grada Valpova u ostvarenju projekata u prošlom razdoblju, čestitao na postignutim rezultatima i poželio uspješno ostvarenje projekata čija se realizacija očekuje u sljedećoj godini.

Čestitkama se pridružila i Kristina Bilić i naglasila dobru suradnju s gradskim čelnicima na pripremi i provođenju projekata te iskazala nadanja da će se nastaviti i tijekom realizacije započetih i planiranih infrastrukturnih projekata i projekata koji će donijeti novu afirmaciju Grada Valpova.

Domagoj Mikulić čestitao je Dan Grada u ime predsjednika Vlade i svoje osobno ime, istaknuo nastojanja Vlade da kroz Projekt Slavonija i fiskalnu decentralizaciju Vlada sustavno radi na ravnomjernom razvoju Hrvatske, ta da će u tom smislu i Valpovo nastaviti svoj razvoj.

Potom je uslijedio najsvečaniji dio programa tijekom kojega je gradonačlenik Matko Šutalo ovogodišnjim laureatima uzručio javna priznanja. Priznanja su primili:

Zlatna plaketa „Pečat Grada Valpova“:

Blaženka Gregorić, dr. med. za 35 godina rada u udruzi liječenih alkoholičara Valpovštine.

Blaženka Gregorić dr. med. uključila se u rad Udruge liječenih alkoholičara Valpovštine 1984. godine, kao terapeut. Udruga liječenih alkoholičara se bavi prevencijom i liječenjem alkoholizma i svih drugih ovisnosti.

Rad s liječenim alkoholičarima iziskuje veliki angažman i upornost. Uz rad u Udruzi istovremeno vodi u sklopu ordinacije savjetovalište o alkoholizmu i program obiteljske psihoterapije.

Blaženka Gregorić, dr. med. je kratko prekinula s radom 1990. godine zbog Domovinskog rata čiji je bila sudionik. Budući da je u to vrijeme započela specijalizaciju cijelo vrijeme je ostala u Narodnoj zaštiti gdje je skrbila o ranjenim pripadnicima Hrvatske vojske i civilnim žrtvama rata u Osijeku i okolici. Nositeljica je spomenice Domovinskog rata.

Tijekom odsutnosti iz Udruge zbog ratne situacije telefonski je kontaktirala s tadašnjim predsjednikom udruge i socijalnim radnikom Franjom Ugljarevićem, koji je u to vrijeme vodio Udrugu, te se i na taj način brinula za članove Udruge. Nakon kratkog vremena ponovno počinje aktivno raditi u Udruzi kao terapeut.

Zdenka Turalija, dr. med. za životno djelo i ostvarenja na području podizanja kvalitete života osobama s invaliditetom i svih naših građana.

Bila je inicijator niza humanitarnih akcija na našem području (pomoć obitelji malog Ante u Šagu, pomoć slijepom mladiću nakon stradavanja u prometnoj nezgodi, humanitarni koncert za poboljšanje kvalitete života Tihomira i Josipe, humanitarni koncert Vinka Coce za Udrugu „MI“, „Hrana za Longa“ i mnoge druge).

            Također je bila inicijator niza akcija za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Gradu Valpovu, kao što su „Monikino igralište“, pokretanje emisije za osobe s invaliditetom „Mi pričamo“ na Hrvatskom radiju valpovština, niz izložbi osoba s invaliditetom u Gradu Valpovu, izrada „Živih jaslica“ u Gradu Valpovu, sa sudjelovanjem osoba s invaliditetom, prilagodba našega grada životu osoba s invaliditetom, rješavanje arhitektonskih barijera, psiholoških barijera, zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Radom u savjetovalištu za osobe s invaliditetom, u svojoj ordinaciji, pomaže osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima u njihovom svakodnevnom životu.

            Plaketa „Grb Grada Valpova“:

Vjekoslav Bošnjak - vlasnik obrta "Restoran park", koji je, osim što je uspješan poduzetnik-ugostitelj, u svom restoranu tijekom godina obučio i mnoge mlade kadrove.

Vjekoslav Bošnjak se vrlo brzo i aktivno uključio u rad Udruženja obrtnika te je već drugi mandat član Skupštine i Upravnog odbora, te predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Valpovo, a u mandatu 2014.-2018. godine bio je i predsjednik Ceha ugostitelja Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, aktivan je i u tijelima turističke zajednice Grada Valpova, te Osječko-baranjske županije. 

Svojim radom i zalaganjem u tijelima Udruženja obrtnika Valpovo Vjekoslav Bošnjak dao je svoj veliki doprinos razvoju obrtništva kako na razini Grada Valpova tako i na razini cijele Valpovštine, a svojim radom i zalaganjem u restoranu Park Valpovo znatno je podigao razinu ugostiteljske ponude na području Grada Valpova.

            Plaketa „Matija Petar Katančić“:

Za područje sporta:

Goran Brkić - poznati sportski djelatnik Goran Brkić isto priznanje dobit će za doprinos razvoju sportskog života u svojoj sredini.

Njegova aktivna uloga u sportu počinje od najranije dobi i to u stolnom tenisu kojim sportom se bavio od 1975. do 1979. godine, u STK Valpovka.

S 10 godina nastavio je svoju sportsku karijeru u nogometu, koji sport je postao i ostao njegova jedina i najveća strast. Tu stječe svoja osnovna znanja i iskustvo i postiže svoje prve uspjehe na regionalnom, kasnije i na nacionalnom nivou. Igrao je u Valpovci, Belišću, Croatiji iz Đakova, Cibaliji, Kamen Ingradu te kratko u Saudijskoj Arabiji i Belgiji.

Goran Brkić, jedan je od najboljih nogometaša u povijesti Valpovštine, i danas je aktivan na području sporta. Igračku karijeru završio je u NK Valpovka gdje je trenutno trener seniorske ekipe koja ne nakon 17 godina ponovno ušla u viši rang natjecanja i trenutno je vodeća momčad 4 HNL.

Nositelj je trenerske UEFA A licence.

Za područje prosvjete i kulture:

Dr.sc. Dinko Župan, za doprinos u razvoju prosvjetnog, kulturnog i sveukupnog društvenog života svoga grada.

Dr. sc. Dinko Župan 1997. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je filozofiju i povijest, magistrirao je 2002. godine a 2006. godine doktorirao s radom Obrazovanje žena u Banskoj Hrvatskoj 1868.-1918.

Viši je znanstveni suradnik na Hrvatskom institutu za povijest – Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje – Slavonski Brod., gdje je zaposlen od 1998. godine. Glavno područje njegovog znanstvenog rada je povijest školstva i kulturna povijest u Hrvatskoj od kraja 18. do početka 20. stoljeća.

Dugogodišnji je suradnik kulturnih i obrazovnih institucija u Gradu Valpovu, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

Pokretač je i idejni začetnik manifestacije „Dani Matije Petra Katančića“ i „Matija Fes-a“ u Valpovu.

Svojom vodećom ulogom dr. sc. Dinko Župan daje značajan primjer djeci, mladima i starima koji poučeni dobrim radom i iznimnim rezultatima ovog akademskog djelatnika pokušavaju dostići njegove rezultate i tako još više doprinijeti vrijednosti ovog vrhunskog znanstvenika i povjesničara.

Stanislav Čamagajevac za doprinos razvoju kulturnog i društvenog života.

Voditelj je KUD-a „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci i Zelčin. Drži na okupu mlade i one malo starije, te s njegovom pomoći KUD je ostvario nastupa i smotri u Hrvatskoj i inozemstvu, od Zagreba do Subotice. Na svakom nastupu ulaže puno energije i volje.

Uz njegovu pomoć tradicija KUD-a „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci i Ivanovci opstaje i opet se kao nekad pokazuje ljudima.

Iako je KUD „Šokadija“ Ivanovci, Marjančaci i Zelčin mala udruga uz pomoć Stanislava Čamagajevca vrlo često se probijamo na „male ekrane“ i sve češće se pojavljuje na smotrama diljem Republike Hrvatske

Za područje duhovnog i sveukupnog društvenog života:

Udruga liječenih alkoholičara Valpovštine za doprinos u prevenciji i liječenju alkoholizma i drugih oblika ovisnosti na području Grada Valpova

Udruga liječenih alkoholičara Valpovštine osnovana je 14. listopada 1969. godine pri tadašnjem Kombinatu „Đuro Salaj“ kao Klub liječenih alkoholičara toga poduzeća, ali je od samih početaka djelovanja okupljala liječene alkoholičare i članove njihovih obitelji i s cijelog područja valpovštine. Osnivač Kluba liječenih alkoholičara je Franjo Ugljarević, socijalni radnik, koji je sa 27 godina bio osnivač i glavni pokretač Kluba. Sadašnji predsjednik Udruge je Krunoslav Stiplošek.

Ove 2019. godine Udruga liječenih alkoholičara proslavila je veliki jubilej 50. obljetnicu osnutka i vrlo uspješnog rada tijekom kojeg su mnogi pojedinci i obitelji, zahvaljujući podršci Udruge, u svojim životima uspjeli okrenuti novu stranicu i dati mu kvalitetniji sadržaj u kojem nema mjesta ovisnosti.

Tijekom proteklih 50 godina kroz Klub je prošlo 425 osoba koje se tražile pomoć – 370 muškaraca i 55 žena, a ako računamo i minimalno po dva člana obitelji, riječ je o ukupno 1275 osoba. Tijekom 50 godina postojanja održano je 2250 sastanaka.

U ime nagrađenih kratkom se zahvalom obratila Zdenka Turalija dr. med. s posebnim osvrtom na molitvu Majke Terezije “ Gospodine , nauči me ljubiti“.

Program svečane sjednice nastavljen je svečanim potpisivanjem Povelje o uspostavi prijateljstva i suradnje Grada Valpova i Grada Donjeg Miholjca. Povelju su potpisali gradonačelnici, Goran Aladić, gradonačelnik Donjeg Miholjca i Matko Šutalo, gradonačelnik grada Valpova, a potom se sudionicima svečane sjednice obratio Goran Aladić ukazujući na  dugogodišnju povezanost dvaju susjednih gradova i potencijale koje dalju suradnjom mogu ostvariti u budućnosti.

Nakon kratkog umjetničkog programa u izvođenju Hrvatskog pjevačkog društva Katančić skupu se obratio Mislav Matišić, zamjenik direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Osječko-baranjske županije povodom otvaranja Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Valpova. Pri tome je ukazao na rezultate koje je Grad Valpovo ostvario u proteklom razdoblju u definiranju i afirmaciji ciljeva turističkog razvoja ovog područja što se uklapa u ukupna nastojanja afirmacije Slavonije kao kontinentalne turističke atrakcije. Uz njegovo izlaganje prikazan je i promotivni video uradak o turističkim potencijalom Valpova i njegove okolice, a sjednica je završena zajedničkim domjenkom u restoranu park.

  

 

 

 

 

 

 

 

  

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 537 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu