MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U nekadašnjoj Klaonici prostor za djecu i umirovljenike?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Nezavisni vijećnik Stanislav Milošević nerijetko na sjednicama valpovačkog Gradskog vijeća javno izražava zabrinutost za stanje u tvrtki PPK Valpovo d.o.o., a na posljednjoj sjednici aktualizirao je problem napuštenog objekta nekadašnje valpovačke Klaonice, a u kojoj već više od dva desetljeća nema života, pa čak ni stolarije na otvorima objekta, iz kojeg su se u desetljećima prije Domovinskog rata na tržište plasirali brojni mesni proizvodi koji su svojom kvalitetom bili na samom vrhu na području bivše Jugoslavije.

Preseljenje pa gašenje tradicije

Nakon Domovinskog rata djelatnost kojom se bavila valpovačka Klaonica morala je biti premještena iz stambenog dijela grada te preseljena na drugu lokaciju, u Harkanovce, gdje je sagrađen novi objekt, Valvita, vrijedan 31 milijun kuna, službeno otvoren 2004. godine. Bila je to tada četvrta mesna industrija s izvoznim brojem u Hrvatskoj, uređena prema standardima EU-a. No skorašnji stečaj i događanja nakon toga te situacija na tržištu rezultirali su gašenjem Valvite, ali i prekidanjem stogodišnje tradicije mesne industrije u Valpovštini.


- Poznato je da je PPK Valpovo prije desetak mjeseci izrazio želju i volju za izgradnjom objekata mješovite namjene. S obzirom na to da je DUP-om Grad taj dio Valpova u kojem se nalazi stara Klaonica predvidio za zonu javne namjene, zanima me je li se s čelnicima tvrtke stupilo u kontakt da se konačno u funkciju stavi takav jedan prostor, koji je doista na atraktivnoj lokaciji? - upitao je tijekom aktualnog sata vijećnik Milošević.

Zamjenica gradonačelnika Valpova, Ana Brajnović, potvrdila je da su u Gradu vrlo zainteresirani za stavljanje ovog prostora u upotrebu te da on bude namijenjen za korištenje djeci i umirovljenicima, odnosno stanovništvu starije životne dobi, budući da im je prostor koji trenutačno koriste nedostatan.
- Zbog toga smo u suradnji s Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada napravili idejno rješenje za prostor upravne zgrade bivše Klaonice, gdje bismo prostor uredili za potrebe poludnevnog boravka za djecu i dnevnog boravka za osobe starije životne dobi. Idejni projekt je završen, u postupku smo ishođenja građevinske dozvole i u razgovoru s tvrtkom Žito d.o.o. doznali smo da su oni vrlo zainteresirani da nam prepuste taj prostor na upravljanje te da u budućnosti on možda postane i vlasništvo Grada, jer oni za njim nemaju potrebe niti imaju planove za njega - kazala je zamjenica Brajnović.

L. Aničić

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 373 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu