MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Potpisani novi ugovori za uređenje parka

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO  Zamjenica gradonačelnika Grada Valpova Ana Brajnović danas je s Darkom Vukasovićem, direktorom tvrtke FIND-ING d.o.o. iz Osijeka, potpisala ugovore o izvođenju radova na provedbi projekta „Parkovni biseri Slavonije“.

Danas potpisani ugovori odnose se na adaptaciju postojeće zgrade u kojoj će se urediti posjetiteljski info centar u vrijednosti od 609.000,00 kuna te na izgradnju posjetiteljske infrastrukture - tri sjenice i dvije pergole s pripadajućom opremom u vrijednosti od 675.000,00 kuna.

Radovi će započeti u ožujku i trajat će tri mjeseca, a potpisujući ugovore, direktor Vukasović jamčio je izvođenje radova u skladu s postojećim standardima te pridržavanje zadanih rokova.

-Projekt  „Parkovni biseri Slavonije“  vrijedan 24.130.786,96 kuna ugovoren je za financiranje sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, za Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Nositelj projekta je Grad Našice, a partneri su Grad Valpovo i Javna ustanova  za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Vrijednost aktivnosti koje će se provesti u Valpovu je 5.821.805,00 kuna, rekla je zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović.

-U sklopu ovog projekta već je tijekom prošle godine postavljena rasvjeta u dijelu parka, a nakon provedbe danas potpisanih ugovora, nastavit će se realizacija projekta, pojasnio je Vanja Miličević, direktor Valpovačkog poduzetničkog centra.

Posjetiteljski centar bit će opremljen različitim multimedijalnim sadržajima poput holograma Ignjaca Prandau, te će biti mjesto gdje će se posjetitelji moći informirati i upoznati ne samo s prirodnom baštinom, nego i lokalnom gastro ponudom, te ostalim lokalnim uslugama i proizvodima. Posjetiteljski centar kao i sjenice u parku bit će multifunkcionalne te će služiti za organizaciju književnih i glazbenih večeri. Hvale vrijedno je za istaknuti kako će u provedbi aktivnosti biti uključene dvije valpovačke udruge i to Odred izviđača “Iovallios” kroz program „Renđeri čuvaju park“ te udruga MI kroz program „Prirodno-socijalna integracija“ – razvoj i izrada suvenira.

Kako bi se povećala privlačnost i konkurentnost Valpovačkog parka kao turističke atrakcije planirano je korištenje internet platformi koje integriraju i putem inovativnih tehnologija prezentiraju turističku ponudu, te primjena novih tehnologija i multimedije u parku. Za tu namjenu planirana je nabavka: turističke aplikacije koja će obuhvatiti najznačajnije lokacije, znamenitosti, kulturnu i povijesnu baštinu te ponudu u Valpovu. Riječ je o aplikaciji koja sadržaje predstavlja u tekstualnoj, foto, video, virtual 360 i virtual reality formi tj. hologramu „Ignjaca Prandau koji je početkom 19. stoljeća  osnovao i podigao Valpovački park. Uvođenjem ovog holograma primijenit će se inovativno pripovijedanje u marketingu destinacije primjenom moderne tehnologije. Nadalje, planirano je postavljanje pametne klupe u parku u Valpovu s ugrađenim solarnom panelima što će omogućiti punjenje mobilnih uređaja, bežično i putem USB priključka, postavljanje hot spot točke u parku u Valpovu za brz i siguran bežični pristup internetu, postavljanje solarnog stupa za popravak bicikala u parku što će omogućiti biciklistima da uz pomoć sunčeve energije napune gume, iskoristite alate iz spremnika u stupu za manje popravke, zamjene gumu ili slično te usput napune i svoj mobitel, te GIS-a zelenih površina sa interaktivnim QR Code stabala.

Realizacijom ovog projekta u Valpovu i Našicama će se razviti jedinstveni turistički proizvod koji uključuje prezentaciju prirodne baštine, ljepotu parkova u ta dva grada,  kao najvrjednijih i najočuvanijih parkova ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1146 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!