Održana 136. izvještajna godišnja skupština DVD-a Belišće

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE U subotu 25. siječnja 2020. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 136. izvještajna godišnja Skupština DVD-a Belišće.

Skupštini je nazočio velik broj gostiju iz susjednih DVD-a (Valpovo, Petrijevci, Donji Miholjac, Bizovac, Osijek Donji Grad, Retfala, Beli Manastir, Našice, Novi Bezdan, Kneževi Vinogradi, Viljevo, Bocanjevci, Bistrinci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat), te operativnih i pričuvnih članova uz prisustvo vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće nazoćio je i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i predsjednik Gradskog vijeća Dario Fletko, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Nikica Mužević, zapovjednik županije Osječko-baranjske Zdravko Cvenić i načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić.

Dobru suradnju su potvrdili svojom prisutnošću ravnatelj Dječjeg vrtića „Maslačak“ Zdenko Glasovac,  Danijel Holjevac tajnik  Lovačkog društva «Vepar», Ivan Vajda predsjednik Likovne udruge «Bel-Art», Božidar Babić predstavnik Radio kluba Belišće  i Monika Đogaš predstavnica Društvo naša djeca Belišće.

Prisutni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2019. godini, te Planove rada i financija za 2021. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Slavko Milekić predsjednik DVD-a Belišće i voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Daria Fletka i Josipa Bratuševca da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčić izreknu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Potom nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnika Grada Belišća Domagoj Varžić, koji je pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva u svim aktivnostima na kojima se radi za boljitak zaštite od požara i na radu sa mladima koji su osnova za daljnji razvoj. Posebno je istako važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti kod vježbi Civilne zaštite, gdje uz ostale žurne službe uzajamno rješavaju sve zadaće.

U prigodnim riječima predsjednik gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko izrazio je zahvale i čistitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društve postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Također je istakao naprekat u rješavanju pitanja prostora Vatrogasnog doma i energetske obnove istoga, gdje je sada u potpunoj funkciji za vatrogasne potrebe i zajednice. Posebno je istako zahvalu na požrtvovnosti i nesebičnom radu operativnih vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima.

Županijski zapovjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije, čestitao je svim operativnim vatrogascima na svim aktivnostima koje ovo Društvo ostvaruje i istiće da je ovo Društvo jedno od boljih u Osječko-baranjskoj županiji koje djeluje.

Predsjednik Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije Nikica Mužević pohvalio je rad DVD-a Belišća i središnje vatrogasne postrojbe, koja je nositelj rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a što ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZO-BŽ.

 

Potom je predsjedavajući  Slavko Milekić pristupio uručivanju priznanja, uvjerenje i nagrada najzaslužnijim članovima i to:

Voditelji vatrogasnom podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Željko Čakalić uručio je:

 1. Diplomu «Pripadnik vatrogasne mladeži»:
  • Fran Magušić, Luka Čakalić, Marko Vrtarić, Marko Antolović, Sanja Stić, Katarina Pačarić, Iva Gavrić.

Zapovjednik VZG Dubravko Čovčić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stjecanje zvanja «Vatrogasac»:
  • Ivan Šutalo, Dario Fletko, Noel Sušić, Luka Ledinšćak, Josip Bratuševac.
 2. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasac I klase.:
  • Ivan Golić, Matija Fumić, Adrijan Koljši.

Županijski vatrogasni zapovjednik Zdravko Cvenić uručio je:

 1. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasni časnik.:
  • Jasna Vrbanić, Mario Karapetrić, Željko Čakalić.
 2. Diploma i uvjerenje za stecanje zvanja «Vatrogasni časnik I klase.:
  • Anđelko Kiš.
 3. Uvjerenje za specijalnost «Aparati za zaštitu dišnih organa»
  • Ivan Šatović,
 4. Uvjerenje za specijalnost «Strojar»
  • Ivan Kovačević.
 5. Uvjerenje za specijalnost «Vezist»
  • Željko Čakalić, Anđelko Kiš, Ivan Vincetić, Mario Pernar, Dubravko Čovčić.

Predsjednik VZOBŽ Nikica Mužević uručio je:

 1. Diploma za 10 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 10 godina»:
  • Ivan Kovačević, Iva Golić, Ivan Šatović, Filip Sabo.
 2. Diploma za 20 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 20 godina»:
  • Tomislav Lušenc.
 3. Diploma za 40 rad u vatrogasnoj organizaciji «Spomenica za 40 godina»:
  • Stjepan Pavoković.

Voditelji vatrogasnom podmlatka i mladeži DVD-a Belišće, Željko Čakalić sa suradnicima Ivanom Šatović i Ivanom Golić uručio je:

 1. Zahvalinice i pokloni za aktivne članove vatrogasnom podmlatka:
  • Matea Miljković, Jakov Čakalić, Ivan Peroković, Niko Vrbanić, Marin Kovačević, Patricia Komarac, Ena Anočić, Nikola Baketarić.
 2. Zahvalinice i pokloni za aktivne članove vatrogasne mladeži:
  • Fran Magušić, Marko Vrtarić, Petar Pocrnić, Luka Čakalić, Dora Ledinpćak, Klara Čakalić, Tomislav Hudovernik, Teo Peroković, Jan Kovačević, Lovro Magušić.

Zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić uručio je

 1. Kipić «Vatrogasac s ljestvama» za najaktivnijeg operativnog člana:
  • Mario Pernar

Nakon uručenih uvjerenja i priznanja predsjedavajući Slavko Milekić, zahvalio se prisutnima na nazoćnosti i zaključio rad Skupštine.