MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Zumovci održali kontinuitet uspješnog djelovanja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE  Sinoć je održana redovna izvještajna skupština Udruge za kulturu i umjetnost ZUM.

Ova je udruga, a u ovoj će godini obilježiti desetu obljetnicu djelovanja, i u prošloj godini ostvarila značajne rezultate u samostalnim i zajedničkim aktivnostima s drugim ustanovama, institucijama i udrugama iz oblasti kulture.

Članovi ZUM-a organizirali su samostalne izložbe fotografija, a svojim su doprinosom podupirali izložbe i manifestacije drugih organizatora.

Među najvažnijim aktivnostima, kako je predsjednik Udruge Vlado Jung u izvješću naglasio, bilo je izdavanje knjige Dubravka Maričića, tajnika Udruge, Moja sjećanja na Slavonsko-podravsku željeznicu te njezino predstavljanje. Knjiga je izdana u povodu Dana grada Belišća, uz financijsku podršku Grada, a pored toga što je na prigodnoj svečanosti predstavljena Belišćanima, promocije su održane u sklopu Mjeseca hrvatske knjige i u Valpovu, Orahovici te na Sajmu malih vlakova u Virovitici, u organizaciji  udruge „Virovitica voli vlakove“.

U udruzi „ZUM“ djeluje književna sekcija „Vers“ koja je imala zapaženu aktivnost tijekom godine. Članovi sekcije „Vers“ sudjelovali su u svim događanjima u organizaciji grada Belišća, Turističke zajednice i Likovne udruge Bel-Art. Posebice treba istaknuti sudjelovanje naših pjesnika na pjesničkim susretima dvaput u Čepinu, Đakovu, Donjem Miholjcu i nekoliko puta u Feričancima.

Među najvažnijim programskim zadaćama u ovoj godini je nastavljanje suradnje s drugim ustanovama, institucijama i Udrugama na širenju kulturno-umjetničkih aktivnosti, predstavljanje novnastalih književno-poetskih uradaka članovca Udruge te organizacija radionica u kojima bi pretežito mlade naraštaje upoznali s rijetkim umjetničkim tehnikama i tako pridonijeli podmlađivanju članstva udruge.

I u ovoj godini nastavit će se bogata suradnja s Hrvatskim klubom August Šenoa iz Pečuha, a u skladu s financijskim mogućnostima i s drugim udrugama koje u drugim susjednim državama okupljaju Hrvate i promiču njihove kulturne aktivnosti.

Udruga će na primjeren način, retrospektivom aktivnosti, obilježiti desetu obljetnicu djelovanja.

Svojim prisustvom i aktivnim sudjelovanjem u radu, Skupštinu je podržao i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i posebno naglasio uspješnost djelovanja Udruge u programima koji afirmiraju stvaralaštvo i doprinose kulturnom identitetu Belišća u skladu s tradicijom.

  

 

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 591 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu