MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 2.4. u  14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1011 osoba zaraženih koronavirusom, a 88 osoba je ozdravilo. Dosad je sedam osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 2.4. u11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 74 zaraženih osoba.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

GRADSKO VIJEĆE GRADA VALPOVA: Poduzetnički inkubator uskoro počinje s radom

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je održana 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova na kojoj su vijećnici u velikom suglasju raspravljali o desetak tema.

Raspravljajući o prijedlogu Poslovnika Gradskog vijeća kojeg su usklađivali s novim zakonskim odredbama, odbili su prijedlog vijećnika Tomokovića koji je predlagao da se bez odlaganja sjednice Gradskog vijeća počnu izravno prenositi na internetske medije tzv. live streaming. Prijedlog je odbačen ne zbog toga što to većina vijećnika ne bi željela, već zbog toga što se za takvo rješenje trebaju stvoriti tehničko-tehnološke pretpostavke.

Poslovnik je prihvaćen u predloženoj formi, kao i I. izmjene i dopune Proračuna Grada Valpova u ovoj godini kojim su stvorene pretpostavke za realizaciju projekata rekonstrukcije, dogradnje i opremanja  Društvenog doma u Nardu i Biciklističke staze u Gradu Valpovu.

U nastavku sjednice vijećnici su s odobravanjem prihvatili prijedlog Pravilnika o korištenju usluga i poslovno-proizvodnih prostora Poduzetničkog inkubatora na kojeg se dugo čekalo, na kako se pokazalo tijekom rasprave, sačinjen je sveobuhvatan dokument koji je usklađen s odgovarajućim  standardima i propisima. Stvorene su pretpostavke da se novoizgrađeni objekt stavi u eksploataciju na zadovoljstvo korisnika u tri Edukacijsko-proizvodna centra - za preradu voća i povrća, za pčelarstvo i za tehnologije te poslovnim prostorima. Dokumentom su određeni prihvatljivi korisnici ovisno o vrsti i namjeni poslovno proizvodnih prostora te opremi i strojevima koji se u njima nalaze, a uskoro slijedi javni natječaj za prikupljanje pisanih ponuda za korištenje prostora i opreme. Poduzetničkim će inkubatorom upravljati Valpovački poduzetnički centar.

Vijećnici su usvojili Analizu stanja sustava zaštite i spašavanja u prošloj godini i Plan razvoja civilne zaštite na području Grada Valpova u ovoj godini, a u nastavku sjednice Kristina Čamagajevac i Zdravko Čorić razriješeni su dužnosti članova Odbora za financije, a umjesto njih novi su članovi Igor Uranjek i Ivana Bagarić.

Na kraju sjednice usvojene je i izvješće o izvršenju Programa rada Gradskoga cvijeća u prošloj godini uz konstataciju da je Program ostvaren u cijelosti.

Tijekom aktualnog sata, u kojem je gradonačelniku postavljeno nekoliko pitanja vezanih za provođenje nekih najavljenih projekata, stanje poljskih putova, komunalnu problematiku i drugih tema, gradonačelnik Matko Šutalo je najavio mogućnost da se u suradnji sa Srednjom školom Valpovo organiziraju pripreme srednjoškolaca za polaganje državne mature te obećao sufinanciranje majica za maturante.

Vijećnik Željko Varžić, ravnatelj Doma zdravlja Valpova dobio je priliku dati pojašnjenja vezana uz poboljšanja u opremanju Doma zdravlja te mogućnostima daljeg razvoja koji mora biti usklađen s okvirima koje određuje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.  

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1168 gostiju i 4 članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu