Šareno, veselo i razigrano…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Društvo Naša djeca grada Belišća je danas, već tradicionalno zadnjeg pokladnog vikenda, organiziralo Dječji gradski maskenbal.

Maskirana povorka polaznika Dječjeg vrtića Maslačak Belišće i Područnog vrtića Gat te učenika nižih razreda belišćanske osnovne škole i ostalih građana, u pratnji Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća pod vodstvom Tomislava Kruljca, i Belišćanskih mažoretkinja s voditeljicom Irenom Novoselić, nakon šetnje središtem Belišća, stigla je u nastavno-sportsku dvoranu u kojoj je zamjenica gradonačelnika Belišća Ljerka Vučković predala ključeve grada u ruke najmlađih Belišćana.

U prigodnom programu su, nakon Gradskog puhačkog orkestra grada Belišća nastupile juniorke i kadetkinje Belišćanskih mažoretkinja, posljednji put pod vodstvom trenerice Irene, zatim su svatovski bećarac zapjevali Kikići i njihovi prijatelji iz 1. c razreda, a uslijedio je ples pod maskama tijekom kojeg su Suzana Lešnjaković iz Likovne udruge Bel - art, voditeljica Belišćanskih mažoretkinja Irena Novoselić te Doris Habjanović, članica DND-a grada Belišća pomno promotrile sve maskirane mališane i tako donijele odluku kome će ići prigodne nagrade. U konkurenciji skupnih maski, treća je nagrada pripala vrtićarcima iz skupine Loptice, koji su se ovom prilikom maskirali u pingvine. Drugu nagrada za skupnu masku zaslužila je skupina Pčelice, koja se na dječjem maskenbalu pretvorila u Olafe, a nagrada za najbolju skupnu masku otišla je u ruke pantomimičara iz 4. d razreda. Što se pojedinačnih maski tiče, treće je mjesto pripalo Teni Novaković koja se maskirala u Hermione Granger iz filmova o Harry Potteru, drugo je mjesto zaslužila Tena Koprivnjak, koja je bila vrlo neobično drvo, a najboljom, najveselijom i najrasplesanijom izvedbom je Igor Šošić, koji se maskirao u zmaja, osvojio prvo mjesto i prigodnu nagradu. Posebna slatka nagrada uručena je Zdenku Glasovcu, ravnatelju DV Maslačak i članu DND-a Belišće za uvijek originalnu masku i veliku pomoć u organizaciji različitih programa s djecom i za djecu.

Društvo Naša djeca grada Belišća je za sve skupine koje su sudjelovale u Dječjem gradskom maskenbalu osiguralo slatke nagrade te pokladnice za sve sudionike. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći pokrovitelja, te se DND zahvaljuje Gradu Belišću, Turističkoj zajednici grada Belišća, Plejadi d.o.o., Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće, Kino korneru Valpovo i Karolini d.o.o. Osijek. Zahvala ide i članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće te Policijskoj postaji Belišće, odnosno belišćanskom kontakt policajcu Kruni Skokiću, koji su se pobrinuli da maskirana povorka sigurno stigne do dvorane.