Lovcima Valpovštine deset kapitalnih trofeja

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IVANOVCI  Lovački savez Osječko-baranjske županije i ove je godine organizirao ocjenjivanje lovačkih trofeja za Lovni ured Valpovo, za lovnu sezonu 2019/2020.

Jučer je Komisija za ocjenjivanje trofeja, u kojoj su bili voditelj Dragan Zlosa, te članovi Davor Vrabac, Josip Poštić i Josip Magić ocijenila ukupno 63 trofeja divljači stečenih na lovištima šest  Lovačkih društava s područja Lovnog ureda Valpovo.

Najviše je bilo trofeja rogovlja srnjaka - 52, šest rogovlja običnog jelena, tri para kljova vepra te po jedna lubanja čaglja i lisice.

-Naši lovci uspješno gospodare lovištima i stvoreni su dobri stanišni uvjeti,  što dokazuje i broj stečenih kapitalnih trofeja, rekao nam je Dragan Zlosa, predsjednik Komisije za ocjenjivanje. Tako je među trofejima rogova  jelena jedan brončani, trofeji rogova srnjaka donijeli su lovcima dva zlata, jedno srebro i pet bronci te trofej čaglja jedno srebro.

U vrijeme kad smo posjetili Društveni dom u Ivanovcima,  gdje je Komisija ocjenjivala trofeje zatekli smo i nekoliko lovaca, među kojima i Maria Gudelja iz Bizovca, člana LD Srnjak“ iz Ladimirevaca. Zadovoljstvo je bio očito na njegovom i licu sina Tonija, jer su upravo saznali da su trofeji srndača stečeni u predjelu Vrbljače i Crnice prošloga svibnja i srpnja proglašeni zlatnim i brončanim. Zadovoljan je bio i Milan Novoselić, lovnik u LD Srnjak jer su stečeni trofej svjedočanstvo da je petnaestak lovaca tog društva koje kontinuirano djeluje od 1973. godine, stvorilo povoljne stanišne uvjete za divljač u svom lovištu.

Razloge za veselje i zadovoljstvo imaju i Dario Keler iz LD Vepar Belišće, za brončanu medalju za trofej jelena, Dubravko Birovljević iz LD Šljuka Valpovo za zlatnu medalju za trofej srnjaka, kao i Mato Budrovac iz LD Jastreb Petrijevci za srebrnu medalju, te Tomislav Berger iz LD Jelen  Zelčin, Karlo Pandurić iz LD Srnjak  Ladimirevci, Danijel Berečić  iz LD Vepar Belišće i Krunoslav Mitrović iz LD Vepar Belišće za broncama nagrađene trofeje srnjaka, kao i Miro Ištoković  iz LD Prepelica Šag-Nard za trofej čaglja nagrađen srebrnom medaljom.