U PETAK: Obilježavanje Međunarodnog dana civilne zaštite

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

BELIŠĆE U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, Stožer civilne zaštite grada Belišća organizira u petak, 28. veljače  prezentaciju rada i opreme Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ostalih redovnih snaga iz sustava Civilne zaštite grada Belišća.

Od 10,00 do 10,30 sati održat će se Svečana sjednica Stožera civilne zaštite i službi sustava, a potom i smotra Postrojbe civilne zaštite Grada Belišća.

Oprema će biti predstavljena, u vremenu od 11 do 13:30 sati prije podne. Prezentacija će se održati ispred i unutar Gradske uprave grada Belišća, gdje će svoju opremu i rad predstaviti Vatrogasna zajednica grada Belišća, Članovi radio kluba, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave, Hrvatska gorska služba spašavanja, Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo.

Tom prigodom prezentaciju će posjetiti i djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće, ali i učenici Osnovne škole u Belišću, kako bi se svi zajedno upoznali sa načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju pojave katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća kao i načinom i sredstvima rada svih redovnih snaga zaštite i spašavanja. 

Tom prigodom, sve okupljene pozdravit će i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić kao načelnik Stožera civilne zaštite grada na području grada Belišća.