MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Nacionalni stožer civilne zaštite 5.4. u 14:00 sati:

Trenutno je potvrđeno ukupno 1182 osobe zaražene koronavirusom, a 125 osoba je ozdravilo. Dosad je petnaest osoba preminulo.

Prema podacima Stožera civilne zaštite OBŽ od 5.4. u 11:00 sati:

Na području Osječko-baranjske županije je 92 zaražene osobe. Dvije su osobe izliječene, a pet osoba je preminulo.

Na području Valpovštine oboljelo je 8 osoba. Pet u Valpovu i po jedna u Belišću, Petrijevcima i Samatovcima.

Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.  

Utrostručili naknade za bebe, proširuju vrtićke kapacitete i sufinanciraju smještaj djece kod dadilja

Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Portal GRADONAČELNIK.HR  objavio je nedavno opširan tekst o mjerama koje Grad Valpovo poduzima kako bi zadržao mlade obitelji na svom području. Tekst prenosimo u cijelosti.

-Naša nedavna analiza pokazala je da je u Gradu Valpovu ove školske godine upisano 20 prvašića više nego prije dvije godine, odnosno 21,74 posto više.  Gradonačelnik Valpova Matko Šutalo ističe kako Grad nizom mjera maksimalno podupire mlade obitelji kako bi dodatno pojačao pozitivne trendove. Grad Valpovo unazad dvije godine, kaže, sustavno i planski radi na zadržavanju mladih obitelji na svom području jer želi pokazati da Grad misli na svoje stanovnike i da će učiniti sve da ostanu ovdje i da tu grade budućnost za sebe i svoje obitelji.

Kao jednu od najznačajnijih mjera navodi naknade za bebe koje su u njegovom mandatu utrostručene, pa sada iznose 3.000 kn za svako novorođeno dijete, za drugo dijete 5.000 kuna, a za treće i svako iduće 7.000 kuna.

‘Nadalje, imamo sufinanciranje troškova u području zdravstva, povećano sufinanciranje dječjih vrtića na području grada, ali i vrtića za naše najmlađe sugrađane koji isti pohađaju van našega grada u mjestu rada svojih roditelja. Uza sve to sufinanciramo i troškova čuvanja djece koja nisu upisana u vrtić, a ispunjavaju uvjete.’, rekao nam je gradonačelnik Šutalo.

Iznos subvencije za program vrtićke i jasličke skupine iznosi 700 kuna mjesečno, dok ukupan iznos subvencije za kraći program vrtićke skupine iznosi 500 kuna mjesečno. Tijekom siječnja potpisan je ugovor o dodjeli novčane naknade zaposlenim roditeljima čija djeca nisu upisana u vrtić. Ta mjesečna naknada iznosi 500 kuna.

‘Kako bi osigurali što bolje uvjete za naše predškolce vršimo ulaganja u adaptaciju gradskog vrtića, ali i proširujemo kapacitete izgradnjom novog područnog vrtića u Ladimirevcima koji će moći primiti do 50 djece. Vrijednost ovog projekta iznosi preko 6 milijun kuna i svoja vrata našim predškolcima otvorit će iduće jeseni.

Pored navedenog sufinanciramo školske udžbenike i prehranu učenika,  prijevoz učenika srednjih škola i studenata, dodjeljujemo učeničke i studentske stipendije i dajemo druge potpore vezane za školovanje i školstvo. Financiramo i izvođenje radova u školama u dogovoru s ravnateljima iako Grad nije njihov osnivač. Moram naglasiti da su škole i udruge s područja grada naši pouzdani partneri na raznim projektima od osobitog značaja za našu zajednicu i na tome im se zahvaljujem’, ističe Šutalo. U SOS selu Ladimirevci Grad Valpovo financira rad logopeda, koji je osim djeci iz sela na raspolaganju i ostalim građanima kojima je potreban.

Da bi zaokružili ovu cjelinu provodimo i Program društveno poticane stanogradnje Grada Valpova koji će kao rezultat dati mogućnost povoljnijeg stambenog zbrinjavanja zainteresiranim kupcima, prvenstveno mladim obiteljima s djecom. Cilj nam je da ponuđena cijena za kupnju stana bude što niža, odnosno da nikako ne prelazi iznos od 700 eura po četvornom metru. Kroz potpore u poljoprivredi i poduzetništvu neposredno potičemo razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva te poljoprivrede, a samim time neposredno i zapošljavanje’, ističe Šutalo. (L.K./M.P.D.)

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 307 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Forthuber
Agencija za nekretnine
Brzi i pouzdani!
PCV i ALU stolarija, završni radovi u građevinarstvu