VAŽNO:Obavijest za vozače

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Policijska uprava osječko-baranjska, potaknuta negativnim trendovima u prometnim nesrećama s teškim posljedicama uputila je javnu obavijest vozačima, koju prenosimo u cijelosti.

 

-Tijekom mjeseca veljače 2015.godine smrtno su stradale dvije osobe dok za isti period prošle godine nisu zabilježene takve prometne nesreće. Negativan trend nastavio se i na samom početku mjeseca ožujka, ove godine, kada je smrtno stradala jedna osoba. Ovakvo nepovoljno stanje jasno i nedvojbeno govori o narušenosti prometne discipline te nužnim mjerama koje policija mora poduzeti. Mjere koje će policija ove godine poduzimati neće se u velikoj mjeri razlikovati od prethodnih godina, ali će intenzitet i obim tih aktivnosti zasigurno biti puno veći. Naglasak će biti na vožnju pod utjecajem alkohola, droga, nepropisna brzina, oduzimanje prednosti prolaska, tehnička neispravnost vozila ali i sve druge prekršaje koji prethode teškim prometnim nesrećama.

Podsjećamo da je od svih dosadašnjih godina, u 2014. godina stradalo najmanje osoba u prometnim nesrećama te da je ljudski faktor, odnosno čovjek najčešći uzročnik prometnih nesreća. Budući preventivno – represivne mjere koje su se prema vozačima poduzimale prošle godine nisu dostatne da se zaustavi ovaj negativan trend, policija je prisiljena intenzivirati svoja postupanja.

Molimo stoga sve vozače i sudionike u prometu da se odgovorno pridržavaju propisa u cestovnom prometu koji jasno definiraju pravila ponašanja i granice koje se mogu tolerirati. Samo na takav način možemo zajednički pridonijeti većoj sigurnosti ljudi i imovine i približiti se Europskim standardima. Sa pojačanim mjerama nadzora cestovnog prometa policija započinje odmah, a iste će se provodit do uspostave optimalne razine sigurnosti, navodi se u priopćenju.