MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Dopunjen naziv Zajednice tehničke kulture

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

VALPOVO Jučer je Zajednica tehničke kulture Valpovo održala Izvanrednu skupštinu na kojoj je glavna točka bila dopuna naziva Zajednice tehničke kulture Valpovo, a nakon toga je medijima upućenio priopćenje koje je potpisao predsjednik Dragan Milec.

U priopćenju se između ostaloga navodi:

Predsjednik Zajednice tehničke kulture Dragan Milec predložio je Skupštini, kako bi sukladno društvenom stanju i trenutku, bilo dobro razmotriti inicijativu o dopuni naziva Zajednice tehničke kulture Valpovo, s prijedlogom dopune i novim nazivom: Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće. Posebno je naglasio suštinu prijedloga i odgovornost predlagača te naglasio: „Osobe koje vode ovu Zajednicu moraju uvijek znati, u svim okolnostima, što treba činiti i što je najbolje za Zajednicu. Treba donositi odluke i za sadašnjost i za budućnost.

„Zalažem se sada, kroz ovu inicijativu, kada Grad Belišće ima predispoziciju, a i iskazuje spremnost, da bude ne samo sadržajno kao do sada, već i u statusnom obliku, sadržan i u nazivu Zajednice tehničke kulture. Izrečeno u slikovitu značenju, želio bih da tehnička kultura Belišća, ne bude ni pritoka, ni rukavac, već da bude i nazivom i sadržajem, sjedinjena u glavnome koritu rijeke zvane Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće.Mislim da će to biti novi iskorak, prepoznat kao vizionarski a utemeljen na činjenicama. To će biti novi poticaj zajedništva kvalitete i izvjesne i perspektivne budućnosti Zajednice tehničke kulture Valpovo- Belišće“, rekao je Milec.

Predsjednik je prezentirao 14 argumenata i predložio Skupštini, da se nakon rasprave, prihvati inicijativa.

Argumenti zašto grad Belišće treba dobiti punopravni naziv u nazivu Zajednice tehničke kulture?

 1. Zato što najnoviji Statut HZTK temeljen na  Zakonu o tehničkoj kulturi,  definira gradsku organizaciju kao osnovnu organizacijsku cjelinu funkcioniranja tehničke kulture odnosno više gradova  u jednom sjedinjenom organizacijskom obliku.
 2. Zato što  je  mjesto Belišće grad, čiji je status dobiven 15.5.1997. godine ( prije 16 godina).
 3. Zato što je grad  Belišće stekao i sve ostale pravne, organizacijske i statutarne uvjete.
 4. Zato što Grad Belišće javno i iskreno podržava rad tehničke kulture i iste aktivno konzumira
 5. Zato što javna emocija podrške tehničkoj kulture potvrđena kroz vlastito ime u zajedničkoj organizaciji tehničke kulture, u instituciji sustava lokalne uprave i samouprave otvara nove dimenzije i mogućnosti podrške i sadržaja.
 6. Zato što pojedinci iz grada Belišća, udruge kao članici ZTKV, članovi UO, NO,  Skupštine, po sadržaju i po formi, definirano statutom  i ugovorom o pristupanju,  ali i operativno, ravnopravno sudjeluju u cjelokupnom  životu rada i funkcioniranja ZTKV. 
 7. Zato što OŠ Ivana Kukuljevića, kroz programske aktivnosti  i izvan nastavne aktivnosti, aktivno sudjeluje i konzumira programe tehničke kulture kroz programe „P“ i „H“.
 8. Zato što je omjer sudjelovanja   djece školskog uzrasta iz Belišća  oko 40%, iz Valpova oko  40% , 20% iz Ladimirevaca, Veliškovaca i Šaga.
 9. Zato što je broj udruga u ZTKV iz Belišća kao i iz Valpova, ukupno deset (10).
 10. Zato što je kroz cijelu povijest  Belišća, naročito posljednjih 60 godina  industrijskog Belišća, Belišće bilo  čimbenik industrijskog, ekonomskog razvitka i Belišća i cijele ex Valpovštine.
 11. Zato što su u Belišću organizirane 4 udruge čiste tehničke profilacije  čiji su članovi bili i jesu ugledni članovi lokalne zajednice i nosioci svih aktivnosti, industrijskog Belišća, i šire.
 12. Zato što je u Belišću registriran prvi organizirani oblik u tehničkoj kulturi i to 1948 godine,  kada je osnovan Kotarski odbor Narodne tehnike Belišće(Brodarski klub Narodne tehnike Belišće) i ta se godina uzima kao početak organiziranog djelovanja tehničke kulture (Narodne tehnike) u našemu kraju.
 13. Zato što su od dobivenih 5 državnih nagrada „Faust Vrančić“ dobitnici trojica iz Belišća, a od 4 dobivene godišnje nagrade HZTK , dvojica iz Belišća.
 14. Zato što grad Belišće, kao jedinica lokalne uprave i samouprave, izdvaja određena financijska sredstva za javne potrebe CTK ZTKV.

 

 

Na kraju rasprave Skupština je jednoglasno donijela odluku da se na inicijativu predsjednika Zajednice tehničke kulture Valpovo, inženjera Dragana  Mileca  i argumentirane  prezentacije sažete u 14 točaka, čiji se argumenti temelje na sveukupnoj analizi višegodišnjeg  činjeničnog stanja organiziranosti udruga u tehničkoj kulturi i udjela konzumacije i participacije javnih potreba  gradova Valpova i Belišća,  sadašnji  naziv Zajednice  dopuni  i da Zajednica nadalje djeluje  pod nazivom:  Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu