MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Pripreme za terensku vježbu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BIZOVAC Tijekom priprema za veliku terensku vježbu koja će se održati sutra u Bizovcu, općinski načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković izdao je priopćenje za javnost.

 

U priopćenju se navodi:

-Obavještavamo stanovnike Bizovca da će se sutra u subotu 30. studenoga na prostoru industrijskog pogona bivše ciglane od 10 do 12,30 sati održati velika terenska vježba pod nazivom "Bizovac 2013." Iz tog razloga molimo mještane kada čuju zvukove sirena i simulaciju eksplozija da se ne uznemiravaju i ne stvaraju paniku.
Naime, prema planiranom scenariju u industrijskoj zoni Bizovac doći će do eksplozije acetilena prilikom čega stradavaju radnici te dolazi do sekundarnih požara u pogonu. Uslijed siline eksplozije spremnici s opasnim tvarima završavaju u obližnjem jezeru. Dio tvari dospio je u okolnu atmosferu i izazvao zdravstvene tegobe ljudima koji su se zatekli u blizini.
U velikoj vježbi sudjelovat će DUZS, PU Osječko-baranjska, JPVP Osijek, Zavod za hitnu medicinu OBŽ, DVD-i Vatrogasne zajednice Općine Bizovac, Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije i HGSS Stanica Osijek, a cilj vježbe je prikazati usklađeno djelovanje svih sudionika sustava zaštite i spašavanja.Vježba će između ostalog prikazati gašenje požara, potragu za ozlijeđenim osobama i njihovo prevoženje na sigurne lokacije te potragu za bačvom s opasnim stvarima pod vodom. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It