MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

NEĆE OSTATI NEZAPAŽENI: Dodjela povelja humanosti Osječko- baranjske županije

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

OSIJEK Danas, u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije održana je svečana dodjela Povelje humanosti Osječko-baranjske županije za učinjena humana djela na području Županije.

Povelja je javno priznanje za humana djela učinjena na području županije, a može se dodijeliti pojedincima koji su se svojim predanim i požrtvovnim djelovanjem, samoprijegorom i brižnim odnosom osobito istaknuli u: poduzimanju djela kojima je uz vlastiti rizik i samopožrtvovanje od drugoga otklonjena prijeteća pogibelj i drugih djela kojima se pridonosi zaštiti i spašavanju ljudskih života; darovanju krvi kojom se omogućava izlječenje bolesnih i povrijeđenih; skrbi o bolesnima, tjelesno i duševno povrijeđenima i svima onima kojima je potrebna pomoć drugog čovjeka; skrbi o djeci bez roditelja, napuštenoj i drugoj ugroženoj djeci; organiziranju i pružanju humanitarne pomoći i drugim akcijama i aktivnostima pružanja ljudske pomoći; drugim aktivnostima kojima se afirmira i potvrđuje humanost kao univerzalno civilizacijsko načelo.

Za humanitarni doprinos i djela na našem području Povelju su dobili: Josip Stjepanović, Josip Dvoržak i Stjepan Zelenić, koji su višestruki dobrovoljni darivatelji krvi koja omogućuje izlječenje bolesnih i povrijeđenih te Maja Vujnovac, udomiteljica djece iz Valpova. Povelje humanosti uručio je župan Ivan Anušić.

Na taj način su pojedinci ili skupine građana koji u svojim nesebičnim djelima često ostaju anonimni u široj javnosti, dobili zasluženo priznanje. 

 

  

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It