MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Kineski ulagači zainteresirani za zračni i riječni transport

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

OSIJEK Izaslanstvo iz NR Kine te predstavnici poslovne asocijacije Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) danas, 18. travnja 2019. godine, stigli su u radni posjet Osječko-baranjskoj županiji kako bi se izravno upoznali s mogućnostima gospodarske suradnje i investiranja.

U sjedištu Županije izaslanstvo su primili župan Ivan Anušić, tajnik Županije Ivan Hampovčan, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak te ravnatelj Lučke uprave Osijek Goran Dijanović i direktor Zračne luke Osijek Davor Forgić. Uz Jiang Yu, predsjednicu i osnivačicu tvrtke Z-Run Well Ton Industry Co., bili su predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić te Zvonimir Zlopaša, Alan Jurković, Connie Li i Zheng Zitao, kao i predsjednica Asocijacije Marko Polo i Put svile Jasna Vukas.

Na sastanku u Županiji kinesko izaslanstvo je upoznato s trenutnim stanjem, kapacitetima i potencijalima Zračne luke Osijek i Luke Osijek, tvrtkama s područja Osječko-baranjske županije koje se bave djelatnostima od posebnog interesa za kineske ulagače.

- Osječko-baranjska županija je prije nekoliko mjeseci ostvarila nekoliko poslovnih kontakata, potom smo i posjetili Kinu, a sada nastavljamo suradnju s gospođom Yu te gospodom iz CSEBA-e koji su organizirali ovaj dolazak. Radimo na tomu da mogućnosti investicija koje je Hrvatska otvorila prema Kini iskoristimo i za projekte koje nudi naša županija. Suradnju smo započeli na razini turizma, a nastavljamo je na gospodarskom području, pa smo danas posjetili riječnu i zračnu luku Osijek te razgovarali o mogućnostima ulaganja od strane kineskih investitora - rekao je župan Ivan Anušić. Jiang Yu je naglasila kako je riječ o prvim susretima i razgovorima, a nakon što se njihov tim investicijskih stručnjaka detaljno upozna s konkretnim podacima, moći će se izaći u javnost s daljnjim koracima.

Župan je istaknuo kako su i riječnoj i zračnoj luci potrebni investitori i gospodarstvenici koje ne zanima samo koncesija nego koji donose i posao, koji će osigurati protok robe i ljudi.

Predsjednik CSEBA-e Mario Rendulić podsjetio je kako je Hrvatska ove godine dobila posebnu poziciju u odnosima s Kinom, što je veliki preokret u njihovoj politici prema Europi. - Osim toga, osjetljivost prema Slavoniji i Baranji je izuzetno velika, pa je i kineski premijer prilikom posjete Hrvatskoj naglasio kako će se sva područja Hrvatske pokušati uključiti u njihove planove investicija i gospodarske suradnje. Dakle, ova godina je idealna prilika za to, pa možemo reći da su nam se malo i zvijezde poklopile - rekao je Rendulić.

Nakon sastanka predstavnici kineske investicijske asocijacije i Osječko-baranjske županije posjetili su Lučku upravu Osijek i Zračnu luku Osijek te se izravno upoznali sa stanjem i potencijalima tih tvrtki.

  

 Branko Vrbošić

Kabinet župana

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu