MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ŠEGRTSKI RAZGOVORI: Profesori i povjesničari Damir Agičić i Hrvoje Volner

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Povodom predstavljanja knjige Od industrijalaca do kažnjenika: „Gutmann“ i „Našička“ u industrijalizaciji Slavonije autora Hrvoja Volnera razgovarali smo s autorom i urednikom Damirom Agičićem.

Hrvoje Volner je docent na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Istražuje društvene odnose koje možemo promatrati kao posljedicu industrijalizacije i modernizacije. Autor je knjige Od industrijalaca do kažnjenika: "Gutmann" i "Našička" u industrijalizaciji Slavonije.

Damir Agičić je redoviti profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Kao vanjski suradnik držao je nastavu na mnogim fakultetima, a bio je i voditelj nekoliko znanstvenih projekata među kojima možemo istaknuti "Hrvati i slavenske integracijske ideologije" i "Hrvatska historiografija i nastava povijesti (19.-21. stoljeće). Istražuje nastavu povijesti i udžbenika, povijest srednje i jugoistočne Europe i bavi se populariziranjem povijesti.

Šegrtski razgovori su projekt Muzeja „Belišće“ u sklopu kojega razgovaramo sa znanstvenicima, stručnjacima i zaljubljenicima u povijest Slavonije, Srijema i Baranje.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

TEST 2

TEST 2