MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

ZDRAVLJE:Što trebate znati o tenisom laktu?

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Teniski lakat kao termin zapravo nas zavarava. Ova vrsta oboljenja najčešće se ne događa tenisačima.

Ova vrsta bolesti se najčešće viđa u osoba koje se bave sportom ili određenim aktivnostima u kojima na dnevnoj bazi veliki broj puta rade pokrete savijanja i ispružanja lakta ili podlaktice. Ovo može biti česta bolest građevinskih radnika,kuhara,soboslikara,mesara,glazbenika,vrtlara,keramičara,vodoinstalatera...

Teniski lakat u medicini se naziva lateralni epikondilitis. Ovo je jedno bolno stanje koje nastaje prekomjernim naprezanjem tetiva sa vanjske strane lakta. Ova tetiva se hvata na mišiće podlaktice i koji u svome kraju služe kontroli prstiju ruke i same šake. Koštana izbočina koja se nalazi sa vanjske strane lakta se naziva lateralni epikondil. Dakle pokrete koje izvodimo u šaci,kao savijanje ili ispružanje, se kontroliraju u svojem početku na vanjskoj strani lakta.

Kako se razvija teniski lakat?

Lakat je zglob na kojemu se na nekoliko točaka spajaju kosti,mišići,ligamenti i tetive.Gornja nadlaktična kost se naziva humerus.Ova kost na svojem donjem dijelu ima nekoliko izbočina,na koje se vežu dvije podlaktične kosti koje se nazivaju radius i ulna.Jedna od tih izbočina je lateralni epikondil,i ovaj dio lakta služi kao glavna točka spajanja tetiva,koji se nazivaju ekstenzori,i oni se spajaju na mišiće podlaktice.Ovi mišići kontroliraju pokrete u ručnom zglobu i podlaktici.Tetiva koja se najčešće povezuje sa teniskim laktom se naziva extensor carpi radialis brevis.

Opetovano savijanje i ispružanje ove tetive može uzrokovati manje mikrotraume i upale na području hvatanja ove tetive na vanjsku stranu lakta.Ova upala uzrokuje bol,osjetljivost na dodir i ukočenost kada pokušamo lakat saviti ili ispružiti.Kronična upala ove tetive može uzrokovati degenrativne promjene u laktu,te na istoj tetivi i njezinom pripadnom mišiću.Moguća posljedica ovih promjena može biti ruptura iste tetive ili mišića.

U većini slučajeva ova vrsta oboljenja se razvija kao degenerativna promjena iako se može raziti i kao trenutačna upala.Ova vrsta bolesti se u većini slučajeva razvija kao postepeno,i pacijenti ne traže stručnu medicinsku pomoć sve dok se ne jave bolovi,ukočenost ili osjetljivost, i dok oni kao takvi ne počnu ometati svakodnevicu ili sport kojim se osoba bavi.

? O NAMA:

"Aura centar je vodeća privatna praksa za liječenje i rehabilitaciju u Slavoniji (Hrvatska). Osnovani smo 2009. godine u Valpovu .2020 godine otvaramo novu zgradu i centar s najmodernijim svjetskim metodama za liječenje i rehabilitaciju naših pacijenata.

Specijalizirani smo za liječenje akutnih i kroničnih ,ortopedskih,neuroloških,degenerativnih,reumatoloških bolesti te sportskih ozljeda.

Koristimo strogo individualan pristup u radu s našim pacijentima.Nama su naši korisnici uvijek na prvom mjestu.Oni ne dobivaju samo najbolju šansu za liječenje njihovih tegoba nego dobivaju i iskustvo koje ih vraća u bolji i kvalitetniji život,bez tegoba i bolova.

Korištenjem koncepta individualnog pristupa u liječenju naš medicinski kadar prilagođava tretmane specifičnim potrebama naših pacijenata. Personalizirana medicina u svom konceptu nudi medicinsku izvrsnost, što nam omogućava ponuditi vam nove oblike liječenja koji predstavljaju budućnost liječenja i rehabilitacije.

Intenzivno smo usredotočeni na dobrobit i korist svih naših pacijenata, te svakom od njih pružamo individualan tretman. Bez obzira o kojem se zdravstvenom stanju radi, sigurnost i zadovoljstvo pacijenata glavni su prioriteti u našem centru.

U praksi radi visoko specijalizirani kadar s preko 20 godina iskustva rada s pacijentima.

Zato s ponosom možemo reći da smo svih godina rada našeg centra imamo  privilegiju raditi s pacijentima ne samo iz Hrvatske nego i 11 zemalja Europe."

 

Sponzor članka je: Aura centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju Valpovo

Adresa: Matije Gupca 37, 31550, Valpovo

Radno vrijeme: ponedjeljak-petak 7:00 do 20:00; subota 7:00 do 12:00

Vaš Aura centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju!

Aura centar za zdravlje, Valpovo - https://auralife.eu/

Najmodernijim svjetskim metodama liječimo ortopedske,neurološke,reumatološke,degenerativne bolesti te sportske ozljede.

? Aura centar ,vodeća privatna praksa za liječenje i rehabilitaciju u Slavoniji (Hrvatska)!
Vrhunske svjetske metode liječenja!
? Adresa: M.Gupca 37 31500 Valpovo, Croatia
? KONTAKT TELEFON ( phone number) : 098 9179 200 ILI 031 650 616 ( Hrvatska)
+385 98 9179 200 or + 385 31 650 616 ( inozemstvo - foreign countries)

 ? Pretplatite se na YouTube kanal Aura,kliknite na poveznicu: https://www.youtube.com/channel/UCgyx8WXM9dLUN5J3GyQX5Mg i budite prvi obaviješteni o svakoj novoj temi!

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      SVIBANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu