Učim, radim…više vrijedim…

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO U rujnu je Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo ugovorilo još jedan projekt koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Ovaj puta riječ je o programu Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina s područja Valpovštine.

Projektni cilj je povećati mogućnosti za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba romske nacionalne manjine, mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi, osoba s invaliditetom i korisnika prava zajamčene minimalne naknade. Najmanje stotinu korisnika s područja Valpovštine steći će stručnu kvalifikaciju, socijalne vještine i radno iskustvo za izlazak na tržište rada ujedno smanjujući rizik od socijalne isključenosti i siromaštva.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Valpovom i Centrom za socijalnu skrb Valpovo, a njegova vrijednost je 1.441.555,68 kn. Trajanje projekta je dvije godine, odnosno do rujna 2020.

Uz obučenu socijalnu mentoricu Centra za socijalnu skrb Valpovo korisnici će imati kontinuiranu podršku u traženju posla i učenju na osnovu izrađenih individualnih planova. Grad Valpovo i Crveni križ Valpovo osigurat će logistiku i mentorstvo u izvođenju praktičnog dijela nastave te provoditi aktivnosti obveznog rada korisnika prava zajamčene minimalne naknade.