MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Mislimo o moždanom

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO U sklopu projekta  „Mislimo o moždanom“ udruge Cerebro, koji je započeo 26. svibnja i trajat će 15 mjeseci, u Valpovu predstoje dvije radionice.

Radionice će se održati u srijedu, 7. rujna 2022. u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Valpovo, a na njima mogu sudjelovati svi građani koje zanima prevencija moždanog udara i žele poslušati korisna predavanja, te provjeriti krvni i tlak i razinu šećera u krvi, što će biti omogućeno nakon predavanja.

Također mogu pitati stručnjake neurologe što ih zanima o moždanom udaru.

Radionica 1: 18 – 19 sati

  • Uvodna riječ, doc. prim. dr. sc. Ružica Palić Kramarić, neurolog, subspecijalist cerebrovaskularnih bolesti, predsjednica Udruge cerebrovaskularnih bolesnika Osječko-baranjske županije
  • Aktualnosti u liječenju moždanog udara, dr. Dennis Czersky-Hafner, neurolog, subspecijalist intenzivne neurologije
  • Mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi

Radionica 2: 19 – 20 sati

  • Uvodna riječ, doc. prim. dr. sc. Ružica Palić Kramarić, neurolog, subspecijalist cerebrovaskularnih bolesti, predsjednica Udruge cerebrovaskularnih bolesnika Osječko-baranjske županije
  • Aktualnosti u prevenciji moždanog udara, doc. dr. sc. Mihael Mišir, neurolog, subspecijalist intenzivne neurologije
  • Mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi

 

 

O projektu

EU projekt „Mislimo o moždanom“ prvi je europski projekt udruge Cerebro, koji je započeo 26. svibnja i trajat će 15 mjeseci.

Partner na projektu je Grad Osijek. Projekt je vrijedan 406.628,78 kn, od čega su 85 % sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % sredstva Državnog proračuna s pozicije Ministarstva zdravstva.

U okviru projekta planira se provedba 21 javne radionice u Osijeku, Vukovaru, Našicama, Slavonskom Brodu, Valpovu, Belom Manastiru i Đakovu kako bi stanovnici Istočne Hrvatske informirali o važnosti prevencije moždanog udara i educirali se o zdravim navikama kojima mogu unaprijediti svoje zdravlje, poboljšati si kvalitetu života i smanjiti pritisak na bolničke ustanove. Uz to, u povodu Svjetskog dana moždanog udara, 29. listopada, održat će se okrugli stol o prevenciji moždanog udara na kojem će, kao i na radionicama, sudjelovati renomirani iskusni zdravstveni stručnjaci raznih specijalizacija, s kojima ćemo razmijeniti saznanja o čimbenicima rizika, simptomima i ranom prepoznavanju moždanog udara, odgovarajućem pravovremenom liječenju te rehabilitaciji oboljelih. Jedan od rezultata projekta bit će i priručnik o prevenciji moždanog udara i letci koje će se dijeliti na događanjima, ali i u bolnicama, domovima zdravlja i slično.

Pokrenuta je i Internet stranica projekta Mislimo o moždanom, adresa je www.mom.com.hr, na kojoj se može prijaviti na newsletter kojim će se najmanje jednom mjesečno dijeliti novosti i najavljivati aktivnosti.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 482 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

 

KINO PROGRAM

     STUDENI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu