Počnite pripreme za Soči

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

BELIŠĆE Nakon povratka sa Svjetskih zborskih igara na kojem su osvojili dva zlata, članove Crkvenog pjevačkog društva Mir iz Belišća danas je primio gradonačelnik Dinko Burić sa suradnicima.

 

Na 8. svjetskim zborskim igrama u Rigi, najvećem svjetskom zborskom natjecanju koje je trajalo od 9. do 19. srpnja, zbor Jane i ženska klapa Kastav osvojili su zlatnu medalju, zbor Čarobna frula osvojio je 2 srebrne i jednu brončanu medalju. Lipa je osvojila 2 srebrne, a Crkveno pjevačko društvo Mir 2 zlatne diplome. Uz čestitke za uspješan nastup i primjerno zastupanje Belišća na svjetskoj pozornici u Rigi, gradonačelnik nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima. Pozvao je „Mirovce“ da i dalje nastave raditi sustavno i kvalitetno te im obećao da niti u budućnosti neće morati voditi brigu o tome hoće li ili neće biti novca za putovanja na slična natjecanja.

S nekoliko rečenica zahvale za osiguravanje primjerenih uvjeta za rad zbora gradonačelniku su se obratili zborovođa Želimir Sušić i tajnica Tajana Tušek te su najavili naredne Svjetske zborske igre u Sočiju. U skladu s netom datim obećanjem, gradonačelnik je pozvao Mirovce:Počnite pripreme za nastup u Sočiju, za ostalo ne brinite.“ Na kraju, prije zajedničkog fotografiranja članovi pjevačkog zbora za gradonačelnika i suradnike pokazali su i svoje pjevačko umijeće.