MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

U PRIPREMI: Prvi Prandau festival orguljaške i komorne glazbe u Donjem MIholjcu

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DONJI MIHOLJAC Grad Donji Miholjac organizira 1. Prandau festival orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu kojeg će predstaviti 17. lipnja na prigodnoj uvodnoj konferenciji.

Organizator i pokretač festivala je Grad Donji Miholjac u suorganizaciji s Turističkom zajednicom Grada Donjeg Miholjca,  Župom sv. Mihaela Arkanđela, Povijesnom udrugom “ Mailath“  i  Glazbenom školom pri OŠ  A. Harambašića, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH. Festival će se održati u vremenskom periodu od 20. lipnja do 20. rujna 2020. godine. Programom je predviđeno četiri  koncerta  eminentnih izvođača u prostorima  dvoraca Prandau - Mailath i župne crkve  Sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu.

 Na uvodnoj konferenciji koja će se održati u srijedu, 17. Lipnja s početkom u 10 sati sudionike će pozdraviti  Goran Aladić, gradonačlenik Donjeg Miholjca, a o motivu za organizaciju, ciljevima i programskoj orijentaciji festivala govorit će Tomislav Brusač,  zamjenik gradonačelnika.

O povijesnom kontekstu i značaju vlastelinstva Hilleprand von Prandau - Karlo Prandau govorit će Dr. sc  Marina Vinaj,  Muzej Slavonije, knjižnjičarska savjetnica, a o kulturnoj baštini kao temelju za razvoj turizma i brendiranje Grada Donjeg Miholjca govorit će Melia Vidaković, direktorica Turističke zajednica grada Donjeg Miholjca.

U nastavku se očekuje i sudjelovanje  i izlaganje Mirjam Ćosić predsjednice Povijesne udruge Mailath, Silvije Ježić,  dirigentice zbora Sv.Cecilija te Darka Nikolića, voditelja Glazbene škole.

Loading...

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 553 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu