U petak predstavljanje Sabranih djela monsinjora Marina Srakića

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Grad Valpovo, Župa Snježne Gospe u Harkanovcima i Mjesni odbor Ivanovci organiziraju predstavljanje Sabranih djela monsinjora Marina Srakića, đakovačko-osječkog nadbiskupa u miru.

 

Predstavljanje će biti u Centru kulture Matija Petar Katančić u petak, 26. rujna u 19 sati i 30 minuta.

Kako je predviđeno, o knjigama će govoriti monsinjor Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, monsinjor Vladimir Dugalić, urednik Sabranih djela te monsinjor Luka Marijanović, kanonik Prvostolnog kaptola.

Ideja o Sabranim djelima je nastala prije 5 godina, kao izraz zahvalnosti, ali i kao prigodni dar nadbiskupu Marinu o slavlju njegovih velikih jubileja: 50 godina svećeništva i 20 godina biskupske službe. Kako je istaknuo, namjera je bila izdati četiri knjige, ali vrlo brzo, nakon sakupljene prve građe, uvidjelo se da je to nemoguće te da građu treba razdijeliti na barem sedam knjiga. Daljnjim prikupljanjem uvidjelo se da i to nije moguće i tako je nastalo 11 knjiga, pa i dvanaesta.

Neke knjige su doprinos boljem poznavanju i razumijevanju povijesti Đakovačko-osječke nadbiskupije, neke su knjige doprinos hrvatskoj teološkoj misli, osobito području moralne teologije, a neke svojevrsna kronika nadbiskupije i svjedočanstvo jednog vremena, tj. što se događalo posljednjih 25 godina i što je učinjeno na području evangelizacije i duhovne i materijalne obnove nadbiskupije.

U prigodnom glazbenom programu sudjelovat će članovi KUD Šokadija.