O povijesti naroda i kraja Ličana i njihove Like

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Ličke zavičajne udruge u Belišću i Bizovcu u subotu 27. rujna organiziraju predstavljanje knjige dr. Mile Bogovića, biskupa Gospičko-senjske biskupije „Lika i njezina crkva u prošlosti i sadašnjosti“.

 

Predstavljanje započinje u 18 sati u Gradskoj vjećnici, a knjigu će predstaviti: Željko Krpan, mag. iur., uvodna riječ i vođenje u ime domaćina, prof.dr.sc. Ante Bežen, recenzent ( Učiteljski fakultet Zagreb), prof.dr. sc. Željko Holjevac, recenzent ( Institut Ivo Pilar, Zagreb), Ivica Mataija, prof. ( Državni arhiv u Gospiću) i msgr. dr. Mile Bogović, autor ( Gospićko-senjski biskupija)

-Crkvena povijest cjeloživotni je znanstveni interes gospodina biskupa. Ta preokupacija obilježila je i njegovih 50 godina svećenstva i urodila brojnim radovima koje je kroz proteklo vrijeme objavljivao u različitim stručnim publikacijama, navodi se i pozivu organizatora. Sada je pred nama iznimno vrijedno djelo o povijesti crkve u Lici, ali istovremeno i djelo o povijesti naroda i kraja - Ličana i njihove Like.