MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ljeto u tehnici

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO-BELIŠĆE Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće zbog velikog interesa djece i roditelja organizira ljetnu manifestaciju za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke kulture.

Učenici će u deset dana imali mogućnost sudjelovati u radionicama po tri puna sata dnevno, ukupno 30 sata.

Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima.

Misiја CTK Valpovo-Belišće je promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži  na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programi tehničke kulture u radionicama CTK Valpovo-Belišće su nadopuna redovnom obrazovanju, a stečena znanja i vještine neophodna su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

Programi koji su predviđeni po danima u radionicama. Neke aktivnosti mogu trajati i nekoliko dana zbog specifičnosti radionice.

 

DATUM

RADIONICA

Opis

PONEDJELJAK - 5. srpnja

SOLARNI HELIKOPTER

Antolović, Francuz

UTORAK - 6. srpnja

FOTOGRAFIJA

Kupčerić, Francuz

SRIJEDA - 7. srpnja

3D MODELIRANJE I PRINTANJE

Kudeljnjak

ČETVRTAK - 8. srpnja

BOJANJE AIRBRUS KISTOVIMA

Kudeljnjak

PETAK - 9. srpnja

DRONOVI, SLOŽI LEGO MINDSTORMS ANDROIDA

Kudeljnjak

PONEDJELJAK - 12. srpnja

LEMLJENJE

Antolović

UTORAK - 13. srpnja

NAPRAVI ADRENALINSKI PARK

Milošević, Fuderer, Hajnc

SRIJEDA - 14. srpnja

NOGOBOT

Antolović

ČETVRTAK - 15. srpnja

ISPALI RAKETU

Hajnc, Milošević, Fuderer,

PETAK - 16. srpnja

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA

Novak, Babić

 NAPRAVI SOLARNI HELIKOPTER

Spajanje stiliziranog helikoptera od šperploće izrezanog na laseru, postavljanje solarnog panela i motora sa elisama. Korištenje ljepila za drvo, lemilice i airbrus kistova za bojanje rada.

 

FOTOGRAFIRAJ (radionica može trajati i više dana)

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija. Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu.

PRINTAJ NA 3D PRINTERU

Osnove rada na 3D printerima. Modeliranje u 123D Design programskom okruženju i izrada trodimenzionalnog objekt koji je pripremljen za printanje na 3D printeru.

 

BOJANJE AIRBRUS KISTOVIMA

Nakon printanja na 3D printer postoji mogućnost korištenja airbrus kistova za bojanje rada. Isto se odnosi in a radove nastale u radionici modelarstva.

 

DRONOVI

Polaznici radionice nakon radionica moći će naučiti  uparivanje dronom s mobilnim uređajima. Prvi let slijedi nakon savladavanja upravljačkih funkcija.

 

SLOŽI LEGO MINDSTORMS ANDROIDA (radionica može trajati i više dana)

Svi koji su slagali Lego sisteme mogu složiti i ovog robota, ali…

Lego MINDSTORMS EV3 je programabilni konstrukcijski set za robotiku. EV3 ima „inteligentno“ sučelje koje djeluje kao mozak vašeg robota, kontrolira motore i senzore, a također pruža bežičnu komunikaciju putem Wi-Fi-ja i Bluetootha. Pomoću ove dvije možete, na primjer, upravljati EV3 robotom pomoću Android uređaja bežičnim povezivanjem.

 

LEMLJENJE

Lemljenje - Izrada figurica, robota i životinja od rezervnih i otpadnih elektroničkih komponenata. 

Izrada bedževa lemljenjem LED diodica na pločice.

 

NAPRAVI ADRENALINSKI PARK (radionica može trajati i više dana)

Za izradu dječjeg igrališta u obliku vlaka koriste se Unimat strojevi za piljenje šperploče, koristeći paket u kome se nalaze svi potrebni materijali za izradu adrenalinskog igrališta.

Isti vlak se može presložiti u pravokutno igralište sa dodatkom srednjeg dijela (koji se pretvara u nogometno, odbojkaško, rukometno igralište) ili neki drugi sadržaj tipa adrenalinski park, stolni tenis, mini golf itd.

Namjena ovog paketa je osnovno igralište po kojem bi svaki učenik mogao individualno nadograđivati srednji dio ili slobodno mijenjati vagone prema svojem interesu.

Okvirno vrijeme izrade cijelog parka sa različitim sadržajima je 70 sati i kao takav može poslužiti kao cjelogodišnji rad. Prednost je što će učenici savladati svojstva velikog broja različitih materijala i omogućiti im da dođe do izražaja njihova kreativnost i maštovitost. Sve mjere su prilagođene za veličinu lego sistema.

 

NOGOBOT (radionica može trajati i više dana)

Igranje nogometa sa robotskim kolicima (mBot). Riječ je o programiranju robotskih kolica za obavljanje određenih radnji, tj igranje nogometa. Nogomet mogu igrati nekoliko igrača u timu protiv drugog tima.

 

ISPALI RAKETU

Izrada modela rakete S 6 A (s padobranom/strimerom). Nakon izrade modela slijedi natjecateljski dio ispaljivanja raketa.

 

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA (ARG)

Amaterska radio goniometrija (ARG) – popularno “Lov na lisice” je još jedan vid tehnike/natjecanja u svijetu radioamaterizma, a spaja sport, tehniku i prirodu. Pomoću radioprijemnika je na određenom području u određenom vremenu potrebno pronaći što više odašiljača.
Amaterska radio orijentacija (ARO) – slično kao (ARG) samo što natjecatelj pomoću radioprijemnika i vezanih očiju traži odašiljače u krugu 50 metara ili u zatvorenim sportskim dvoranama. Vrijeme traženja svih 5 odašiljača je 10 min, a 3 odašiljača 6 min.

 

PRIJAVE (do popunjenja skupina):

  • ONLINE na www.tehnika-valpovo.hr; https://forms.gle/xYEAcQSd6nSwfzzg8   Facebook: CTK Valpovo-Belišće
  • tel: 651-380;
  • cijena: 30,00 kn/dan
  • na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • u Domu tehnike Valpovo, Braće Radić 34, svaki dan od 9:00 - 12:00,

Dodatne informacije na www.tehnika-valpovo.hr;  Facebook: CTK Valpovo-Belišće

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 879 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!