MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana redovna Skupština Udruge "Mažoretkinje grada Valpova"

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Članovi Udruge "Mažoretkinje grada Valpova" održali su redovnu Skupštinu u srijedu, 30. lipnja 2021. godine u Velikoj dvorani Centra kulture "Matija Petar Katančić" u Valpovu.

Na Dnevnom su se redu našla izvješća o radu i financijama u 2020. godini te plan rada i financijski plan za 2021. godinu.

O radu Udruge u 2020. godini govorila je predsjednica Udruge Mirela Skelac. U svome je obraćanju istaknula kako je rad u protekloj godini bio otežan, kao i svim drugim udrugama, zbog pandemije koronavirusa i zbog toga donesenih epidemioloških mjera. Treninzi su bili obustavljeni od sredine ožujka do sredine lipnja, nakon čega su nastavljeni i u Valpovu i u Ivanovcima, a u članstvo je tijekom 2020. godine, s nastavkom treninga, primljeno još nekoliko djevojčica. Tijekom redovne ljetne stanke s treninzima u srpnju i kolovozu mažoretkinje su sudjelovale u programu otvorenja nove tribine na Gradskom stadionu u Belišću i otvorenju obnovljenih prostorija NK Valpovke. S treninzima se ponovno krenulo u rujnu, no zbog pogoršane epidemiološke situacije u studenome su oni još jednom obustavljeni, ovoga puta sve do lipnja 2021. godine.

Prije početka epidemije u našoj zemlji Mažoretkinje grada Valpova u siječnju 2020. godine sudjelovale su na svečanosti dodjele nagrada najuspješnijim sportašima grada Valpova, a u veljači na 26. Dječjem gradskom karnevalu u Valpovu. Tada su, kako se našalila Skelac, možda baš mažoretkinje i članovi Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo najavili dolazak korone, obučeni u 'istrebljivače korone'. Kada govorimo o 2020. godini, ne zaboravimo spomenuti niti nastup na 52. Ljetu valpovačkom u lipnju, uz pratnju Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo.

Najvažniji projekt Udruge, smotru amaterskog plesa i likovnog stvaralaštva "Veseli ritam pokreta", šestu po redu, u 2020. godini zbog već navedenih epidemioloških mjera nije bilo moguće održati u fizičkom obliku, no bez obzira na to, vodstvo Udruge uspjelo je u djelo provesti ideju o virtualnoj smotri, još jednom u suradnji s OŠ Ladimirevci. Za tu je svrhu izrađena posebna internetska stranica, https://veseliritampokreta.weebly.com/, a na stranici OŠ Ladimirevci, po završetku Smotre, objavljen je i Katalog radova. Smotra je na taj način održana u listopadu, a na njoj je sudjelovalo 19 plesnih skupina te je pristiglo 258 učeničkih likovnih radova od 41 mentora iz 23 odgojno-obrazovne ustanove iz Republike Hrvatske.

 

Tajnica Udruge Ljiljana Marinjak podnijela je financijsko izvješće, pri čemu je istaknula da je poslovanje na kraju godine bilo pozitivno.

O radu u dosadašnjem tijeku 2021. godine predsjednica Skelac rekla je kako je 7. smotra "Veseli ritam pokreta" ponovno održana u virtualnom obliku, no ovoga puta tradicionalno na Svjetski dan plesa, 29. travnja. Ove je godine bilo još više sudionika - 28 videozapisa zanimljivih koreografija iz odgojno-obrazovnih ustanova i 279 likovnih radova od 285 učenika koje je motiviralo 40 mentora iz 30 odgojno-obrazovnih ustanova Republike Hrvatske. Po prvi puta na smotri nisu sudjelovale Mažoretkinje grada Valpova jer zbog nemogućnosti treniranja nije bilo moguće niti uvježbati koreografiju. Koreografije i likovni radovi ovogodišnjeg izdanja mogu se pogledati na https://veseliritampokreta2.weebly.com/ i u Katalogu na stranici OŠ Ladimirevci. Prije toga, u ožujku, "Veseli ritam pokreta" predstavljen je i u web učionici međunarodnog karaktera.

Mažoretkinje grada Valpova i ove su godine krasile povorku folklornih skupina u sklopu 53. Ljeta valpovačkog, noseći njihove ambleme.

Do kraja godine u planu je nastavak s redovitim treninzima, odlazak na smotru u Viškovo u rujnu (ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna), edukacija voditelja i promocija rada Udruge, nastupi povodom Dječjeg tjedna i na 9. Međunarodnom memorijalnom rukometnom turniru "Zlatko Ivić – Čiva" u listopadu, te nastup na Božićnoj priredbi u prosincu.

Puno uspjeha u radu i ponajprije ustrajnosti unatoč svim teškoćama članovima Mažoretkinja grada Valpova poželio je u ulozi člana Upravnog odbora i ravnatelja OŠ Matije Petra Katančića, Valpovo Dalibor Košutić, dodavši kako je škola uvijek spremna na suradnju i ponuditi dvoranu za treninge.

Na kraju recimo kako su članovi Skupštine odlučili da će članarina za 2021. godinu ostati u istom iznosu, simboličnih 40 kuna mjesečno koje članovi izdvajaju za rad udruge

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1408 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

Brzi i pouzdani!