Održana edukativna plesna radionica za valpovačke mažoretkinje

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Mažoretkinje grada Valpova jučer su sudjelovale na plesnoj radionici suvremenog plesa koju je osmislila dr. sc. Senka Žižanović docentica na Odsje ku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Uže područje njezina znanstveno-istraživačkog djelovanja obuhvaća aktivno učenje, suvremene nastavne strategije, multimodalnost, a osobito nastoji afirmirati kreativni ples i pokret u nastavi. Svoje plesno iskustvo započela je 2007. godine u Plesnom klubu Broadway gdje je bila dugogodišnja aktivna članica seniorskog plesnog ansambla te voditeljica. Sudjelovala je na brojnim plesnim susretima i natjecanjima, a redovito se usavršava na plesnim seminarima i radionicama u zemlji i inozemstvu. Članica je DaCi ‒ Dance and the Child International; Ples i dijete – daCi Hrvatska, Hrvatskog pedagogijskog društva i ATEE - Association for Teacher Education in Europe. Pobjednica je ovogodišnjeg svjetskog natjecanja Dance Your PhD u kategoriji Društvenih znanosti. Dance Your PhD (Otpleši svoj doktorat) svjetsko je natjecanje koje organizira American Association for the Advancement of Science (AAAS) i časopis Science magazine.

Valpovačke mažoretkinje doista su uživale u razigranim, slobodnim i nesputanim pokretima u ritmu glazbe iz filma Kralj lavova i koreografiji koju je osmislila doc. dr. sc. Senka Žižanović. Organizirali smo radionicu ovakvog tipa što je svojevrsna nadgradnja, nešto što mažoretkinje ne mogu dobiti na redovitim treninzima jer im svaki novi plesni pedagog daje dio sebe, a to je neprocjenjivo, novi doživljaj plesnog iskustva. Uz trenericu Sanju Fadiga radionicu su pratile Mirela Skelac, predsjednica, Ljiljana Marinjak, tajnica i Monika Mužar Kos.