MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Tehničari u vrtiću

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Jučer su članovi Zajednice tehničke kulture Valpovo-Belišće imali izuzetno zadovoljstvo promovirati tehničku kulturu u vrtiću „Maslačak“ u Belišću među 24 Limača.

Ovu radionicu dogovorili smo sa gospođom Sandrom Glasovac, koja je zajedno sa odgojiteljicom Brankom Vidaković pomogla da radionica bude odrađena besprijekorno.PP  Unatoč tome što su Limači mješana grupa (i što su mali) mi smo se pripremili vrlo ozbiljno. U vrtić nas je došlo četvoro iz CTK Valpovo-Belišće: Zvonimir Hajnc (majstor za rakete), Marijan Antolović (robotičar i još svašta), Ivana Francuz (teta za sve) i Dragan Francuz (puno priča i svašta obećava).

Prvo smo se predstavili i započeli radionicu bojanjem stiliziranog aviona na papiru (izrezivanje i spajanje ostalo je za kasnije). Poslije toga ostavili smo nekoliko maketa kućica i hranilica za ptice izrezanih laserom od šperploče, koje će zajedno sa tetama spojiti, polijepiti i obojati slijedećih dana.

Slijedila je robotika i oduševljena reakcija djece: roboti pauci koji imaju šest nogu i mogu plesati, mBot kolica kojima su djeca upravljala tabletom i smart mobitelom, robotska kolica koja se kreću i obilaze prepreke, prave osmice i pale svjetla, microbitovi koji zamjenjuju kockice sa brojevima, mogu crtati, pisati….

Na kraju radionice izašli smo svi u dvorište i lansirali dvije rakete u nebo. Dvoje Limača pomoglo je „potpaliti“ raketu, a za to je trebala ogromna hrabrost. Kada su rakete poletjele vriska od sreće nadjačala je okolne zvukove.

Prije rastanka svaki Limač dobio je zmaja za uspomenu na ovaj događaj.

(Vrlo teško je opisati riječima ovu radionicu. Radost i sjaj u dječjim očima morala se doživjeti.)

 

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 983 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It