MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Ljeto u Tehnici 2023.

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće organizira tradicionalnu ljetnu manifestaciju za sve učenike koji žele dio praznika provesti u radionicama Centra tehničke kulture Valpovo-Belišće.

Učenici će u šest dana, od 3. do 8. srpnja, od 9,00 – 13,00 sati  imati mogućnost sudjelovati u radionicama po četiri puna sata dnevno, ukupno 24 sata.

Radionice su prilagođene početnicima, naprednima, s posebnim potrebama i nadarenim učenicima.

 

Misiја CTK Valpovo-Belišće je promicanje tehničke kulture, informatike i kulture općenito kroz organizirane sadržaje u cilju poticanja interesa djece i mladeži  na području znanstvene, tehničke i informatičke kulture uz njenu primjenu u gospodarskom i svakodnevnom životu, te promidžbi znanstvenih, tehničkih, informatičkih i kulturnih dostignuća.

Programi tehničke kulture u radionicama CTK Valpovo-Belišće su nadopuna redovnom obrazovanju, a stečena znanja i vještine neophodna su u korištenju suvremene tehnike i informatičke tehnologije. Ovako organizirano i korisno provedeno slobodno vrijeme poboljšava kvalitetu života djece. Djeci se uz to olakšava odabir budućeg zvanja, te upis u srednje škole ili fakultete.

Programe izvode kvalificirani i stručno osposobljeni članovi udruga i vanjski suradnici.

 

Programi koji su predviđeni po danima u radionicama. Neke aktivnosti mogu trajati i nekoliko dana zbog specifičnosti radionice.

 

DATUM

RADIONICA

Mentori

PONEDJELJAK 3. srpnja

3D PRINTANJE

ZTK OBŽ, Ida Đurkić

UTORAK 4. srpnja

MODELARSTVO

Milošević, Fuderer

SRIJEDA 5. srpnja

FOTOGRAFIJA

Kupčerić, Francuz

ČETVRTAK 6. srpnja

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA

 Novak, Babić

PETAK 7. srpnja

ELEKTRONIKA, NOGOBOT

Antolović, Francuz

SUBOTA 8. srpnja

LASERSKO CNC REZANJE, NOGOBOT

Kudeljnjak, Antolović

UTORAK – ČETVRTAK

od 4. do 6. srpnja

RAKETARSTVO

Zvonimir Plišić (HRS – Hrvatski raketni i astronautički savez)

 

 

PREPORUKA JE DA POLAZNICI DOĐU U STARIJOJ ODJEĆI

 

PRINTAJ NA 3D PRINTERU

Osnove rada na 3D printerima. Modeliranje u 123D Design programskom okruženju i izrada trodimenzionalnog objekt koji je pripremljen za printanje na 3D printeru.

 

MODELARSTVO

Na radionici se koriste Unimat strojevi za piljenje šperploče. Polaznici će moći izabrati model iz kataloga te ga izraditi i ponijeti kući.

Oni mlađi dobiti će za sastavljanje pripremljen kit izrezan na laseru.

 

FOTOGRAFIRAJ

Radionica je namijenjena onim polaznicima koji se žele baviti digitalnom foto tehnikom snimanja fotografija. Namjera foto radionice je da se sustavno stvaraju pretpostavke za daljnje osposobljavanje i usavršavanje mladih autora temeljene na socijalizaciji individualnosti, prava pojedinca da uči, razvija vještine i sposobnosti te iznošenje vlastitih ideja i mišljenja sukladno osobnom stavu.

 

RAKETARSTVO

Ovu radionicu voditi će Zvonimir Plišić iz HRS – Hrvatskog raketnog i astronautičkog saveza. Ovo je nastavak radionice raketarstva koji je održan u “Uskrsu u tehnici” ove godine. Ovaj puta radionica će trajati 3 dana i u njoj će se osnim osnova rakatarstva izrađivati i tijela raketa od papira i stakloplastike. U radionici će sudjelovati i odrasli (mentori, nastavnici, profesori i srednjoškolci).

 

AMATERSKA RADIO GONIOMETRIJA (ARG)

Amaterska radio goniometrija (ARG) – popularno “Lov na lisice” je još jedan vid tehnike/natjecanja u svijetu radioamaterizma, a spaja sport, tehniku i prirodu. Pomoću radioprijemnika je na određenom području u određenom vremenu potrebno pronaći što više odašiljača.
Amaterska radio orijentacija (ARO) – slično kao (ARG) samo što natjecatelj pomoću radioprijemnika i vezanih očiju traži odašiljače u krugu 50 metara ili u zatvorenim sportskim dvoranama. Vrijeme traženja svih 5 odašiljača je 10 min, a 3 odašiljača 6 min.

 

ELEKTRONIKA

Elektronika je područje elektrotehnike koje se bavi proučavanjem i kontrolom protoka elektrona i elektronskih sklopova koji se sastoje od pasivnih i aktivnih elektroničkih elemenata.

Pasivni elektronički elementi su otpornici, kondenzatori, zavojnice... a aktivni elektroničke cijevi, tranzistori, diode integrirani krugovi itd.

 

NOGOBOT

Igranje nogometa sa robotskim kolicima (mBot). Riječ je o programiranju robotskih kolica za obavljanje određenih radnji, tj igranje nogometa. Nogomet mogu igrati nekoliko igrača u timu protiv drugog tima.

 

LASER

Rad na laserskom rezaču i graveru započinje modeliranjem određenog oblika u programu „Inkscape“. Nakon završenog modeliranja odlazi se na laser koji se mora podesiti za željenu funkciju: rezanje ili graviranje.

 

 

PRIJAVE (do popunjenja skupina):

  • tel: 651-380;
  • cijena: 5 € po radionici ili  20 € (djete dobije zakusku i napitak)
  • na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • u Domu tehnike Valpovo, Braće Radić 34, svaki dan od 9:00 - 12:00,

Dodatne informacije o radionicama na https://ztkvalpovobelisce.wixsite.com/ztkvb;  Facebook: CTK Valpovo-Belišće

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 768 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      TRAVANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu