Volontirati u Tanzaniji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BELIŠĆE Udruge Eko-Karašica i Belnet pozivaju Vas na predavanje Luke Pejića-Volontirati u Tanzaniji.

Predavanje će se održati sutra, 13. veljače (petak) u belišćanskom Lokalnom volonterskom centru Radnička 14 (stara Gradska knjižnica) s početkom u 18 sati.

Luka je mladi povjesničar iz Osijeka (profesor povijesti i engleskog jezika) koji je četiri mjeseca volontirao u Tanzaniji. Uz projekciju fotografija pričat će o svojem doživljaju Afrike, osobito o školskoj djeci kojoj je predavao kao volonter.

-Unatoč bogatstvu prirodnih resursa i prepoznatljivim ljepotama, Tanzanija, zemlja smještena na obalama Indijskog oceana, jedna je od najsiromašnijih država svijeta, mjesto je to bogate i složene povijesti čije korijenje seže do prvih ljudskih predaka kao i krvave kolonizacije te borbe protiv iste. Četveromjesečno iskustvo boravka u ovom djeliću goleme, nepregledne Afrike bila je svojevrsna potraga za novim pogledima i nepoznatim pričama, trenutak stvaranja iskrenih prijateljstava usprkos kulturološkim jazovima i barijerama divovske Sahare koja nas, barem prividno, dijeli, napisao je Luka Pejić.