MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Saznajte sve o fotografiji

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Fotoklub Valpovo je 25. veljače 2015. započeo seriju predavanja o fotografiranju i fotografiji.

Predavanja su namIjenjena članovima Fotokluba Valpovo, ali i građanima koji žele saznati nešto više o određenoj fotografskoj temi, bez obzira na starosnu dob. Predavači su članovi Fotokluba Valpovo koji su svojim fotografijama ostvarili vidne rezultate u domovini i svijetu. Izbor i cilj svake od  tema koje će se srijedom moći slušati, ali  i aktivno uključiti u raspravu svojim pitanjima ili pojašnjenjima je dobivanje što kvalitetnije i tehnički ispravne fotografije.

Prvo predavanje odnosilo se na metode mjerenja svjetla fotoaparatima, a predavač je bio predsjednik FK Valpovo, Veljko Čvagić. Polaznici su mogli na primjerima fotografija mogli naučiti o metodama mjerenja svjetla na fotoaparatima, te kako sustavi za mjerenje rade na različitim fotoaparatima. 

"Kompozicija fotografije" je tema koju su obradili  Blanka i Zvonimir Hajnc. Blanka i Zvonimir su dugogodišnji suradnici i članovi FK Valpovo. Posebno su se iskazali u pripremi mladih za natjecanja i žiriranju fotografija za izložbe. Gospođa Blanka je pred više od dvadeset zainteresiranih građana održala izuzetno predavanje o kompoziciji i likovnosti fotografije. Izabrane fotografije članova FKV su vrlo dobro poslužile kao primjeri za kompoziciju, kontrast, harmoniju, ritam, ravnotežu, proporciju, dominaciju, interesnu točku… i ostale elemente fotografije. 

Ovo predavanje je bilo i jako dobar uvod za slijedeću srijedu, kada će gospodin Damir Špalj govoriti o „zlatnom rezu“ i pravilima trećine na fotografiji.

Želite li saznati više, vidimo se srijedom u 18 sati u Domu tehnike Valpovo.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 1017 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It