MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Održana radionica raketarstva

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Zajednica tehničke kulture Valpovo-Belišće organizirala je radionicu raketarstva u suradnji sa Hrvatskim astronautičkim i raketnim savezom (HARS).

Voditelj radionice bio je Zvonimir Plišić iz Zagreba. U radionicu su uz učenike, koje je organizirala nastavnica Biljana Pantoš, bili uključeni i mentori Davor Milošević i Marijan Antolović.

Radionica se održavala tri dana u popodnevnim satima. Sudjelovalo je 13 polaznika iz osnovne i srednja škole. U dvadesetak sati napravljeno je preko 60 raketa S6A od papira i stakloplastike.

Radionica raketarstva organizirana je u sklopu „Uskrsa u tehnici“  i uspjela je zainteresirati djecu za raketarstvo a one najdarovitije uključiti ćemo u natjecanja raketara koje organizira HARS. Prvo natjecanje očekuje ih u travnju u Vinkovcima.

Polaznici radionice prema uputama voditelja izradili su raketu S6A. Raketu je bilo potrebno sastaviti u model rakete sa trakom (strimerom) ili padobranom.

Napravljena je fina obrada svih dijelova. Posebnu pozornost trebalo je obratiti na stabilizatore koji moraju biti potpuno jednaki, a kod lijepljenja moraju biti u osi rakete. Učenici su naučili vezati čvorove na koncima koji drže strimer ili padobran i pričvrstiti ga za glavu i tijelo rakete.

U ovoj trodnevnoj radionici raketarstva neki su polaznici utvrdili znanje u izradi raketa, a oni koji su prvi puta u dodiru sa raketarstvom mogli su sa jednim od najstručnijih osoba iz Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza dobiti prave informacije u izradi i letu raketa. Na kraju radionice ispaljeno je nekoliko raketa.

Ovim putem zahvaljujemo voditelju Zvonimiru Plišiću iz Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza na održanoj radionici, a Savezu za treću radionicu na našem području u toku prošle i ove godine.

Ivana Francuz/Zvonimir Plišić/Marijan Antolović

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 800 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu