MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

"Prijatelji" Teatra Rugatino u Valpovu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

VALPOVO Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo i TEATAR RUGANTINO Vam donose hit komediju: „Prijatelji“.

Predstava će se prikazivati u Centru kulture „Matija Petar Katančić“ Valpovo, u petak, 26.4.2024. u 20:00 sati

Pretprodaja ulaznica: Edukacijsko-interpretacijski centar (031/358-489, 031/293-288), Gradska knjižnica i čitaonica Valpovo (031/651-499) te 1 sat prije početka predstave po cijeni od 8,00 €.

 

O PREDSTAVI:

Momačka je večer, prvi od njih se ženi, mjesto radnje je garaža, davno zamišljena špilja, man cave, prostor rezerviran samo za njih. Kako večer odmiče i kako teku alkohol i sjećanja razlike između trojice prijatelja nekad i danas postaju sve transparentnije a zamjeranja sve izraženija, do točke kada se istina svakog od njih mora izgovoriti, što dovodi do temeljnog pitanja predstave – Može li prijateljstvo preživjeti potpunu istinu, to da se baš sve izgovori  i koje su posljedice tog izgovaranja?

Predstava “Prijatelji” nastala je iz potrebe da se o prijateljstvu ne kaže ništa. Koliko god se trudili artikulirati neku misao o odnosu dvoje ili više ljudi, odmah se javlja kontra misao koja ju pobija jer odnose doživljavamo isključivo subjektivno. Netko je nekada izjavio da su prijatelji obitelj koju sami biramo – a obitelj nas oblikuje – što bi značilo da preko prijatelja biramo kako želimo biti oblikovani. Kao sve vrijedno u životu, prijateljski odnos treba njegovati. Treba na njemu raditi, što god to značilo. Ono što je nas interesiralo u tom krhkom odnosu koji nazivamo prijateljstvo je pojam iskrenosti. Kroz tri sukobljene sile, od kojih jedna zastupa iskrenost kao jedini uvjet za ostvarivanje prijateljstva, druga zastupa laž kao temeljni kompromis i bazičnu pristojnost, a treća se teško snalazi u tom sukobu jer traga za vlastitom istinom, ova predstava nudi različite poglede na prijateljstvo i trudi se biti ideološki neobojana – što je, naravno, nemoguće. Ono što je specifično za ovu predstavu sigurno je glumačka podjela. Za razliku od autorskog tima s kojim sam već surađivao, ovo mi je prvi put da radim s ova tri mlada, talentirana glumca koji su Filipov i moj tekst učinili boljim od onoga što smo mi uopće mogli zamisliti. Osim što smo na sceni postavili predstavu o prijateljima i sami smo iza scene postali prijatelji, što se, nadam se, energetski osjeti i u samoj predstavi. Oni su u predstavi duhoviti, brzi, vješti, emotivni i iskreni, a nadamo se da će to prepoznati i naša publika.

Vanja Jovanović, redatelj

 

Tekst: Vanja Jovanović, Filip Jurjević
Režija: Vanja Jovanović
Dramaturgija: Filip Jurjević
Scenografija i kostimografija : Matej Kniewald
Glazba: Šimun Matišić
Oblikovanje svjetla: Vanja Jovanović

Fotografija i video: Vedran Janković
Vizualni identitet: Alegra d.o.o. / Matej Kniewald

Tehničko vodstvo: Marko Crnčević /Alen Marin
Odnosi s javnošću: Renata Kapicl
Organizacija: Ana Vidović

Izvršna produkcija: Gordana Gadžić

Glume: Karlo Bernik, Marin Klišmanić i Filip Vidović

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 680 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

LJETNA STANKA

 

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu