MALI OGLASI

PRETRAŽI OGLASE

Tražite posao

VIDEO

 

 

 

 

Uspješna godina HPD Katančić

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

VALPOVO Jučer je u maloj dvorani Centra kulture, HPD Katančić održalo redovitu godišnju izvještajnu skupštinu.

Uz uobičajena izvješća o izvršenju programa rada te financijsko izvješće za minulu godinu, kroz raspravu se provuklo nekoliko tema vezanih za djelovanje društva.

Za istaknuti je da je društvo lani pod stručnim vodstvom maestre Maje Huis održalo 120 proba. Sve su one bile usmjerene k realizaciji šest koncerata.  Zbor je uspješno nastupio povodom svečanosti dodjele priznanja najboljima u sportu u Valpovu u 2022. godini, na ljetnom koncertu u dvorskoj kapeli Svetog Trojstva i prvi nastup s obnovljenim muškim dijelom zbora, sudjelovao je na natjecanju Slavonia cantat, u Slavonskom Brodu, na kojem su osvojili srebrnu nagradu 7. stupnja, u kategoriji mješovita zborska glazba, također sudjelovali na susretu zborova u Pragu, nastupili na Trgu kralja Tomislava povodom Božića, i održali božićni koncert s vokalnim ansamblom Lira iz Starog Petrovog Sela u dvorskoj kapeli Svetog Trojstva.

Zaključno, godina je bila ispunjena aktivnostima, kako u Valpovu i Hrvatskoj, tako i izvan granica domovine. Takav obrazac djelovanja nastojat će se ostvariti i u ovoj godini, jer cilj djelovanja HPD Katančić i je javno izvođenja skladbi sakralne i profane glazbe u zemlji i inozemstvu i promicanju glazbe.

Istaknuti se mora da je svojom zauzetošću i trudom zborovoditeljica Maja Huis uspješno omasovila članstvo udruge, te obnovila muški dio zbora. I to kako nekim prekaljenim članovima koji su zbog nekih razloga zamrznuli svoj status u zboru, tako i novim, mladim nadama. Bitno je da ih sve povezuje jedno - ljubav prema zborskom pjevanju.

HPD Katančić je ponosan što je Grad Valpovo prepoznao tradiciju i značaj djelovanja društva te uvrstio HPD u skupinu udruga od posebnog značaja za Grad Valpovo. Nadodati treba da je sljedeća godina, 2025. i okrugla godišnjica djelovanja društva. 120 godina od osnutka i djelovanja, nešto je čime se svako društvo, udruga svakako može dičiti.

Skoro pa svake godine HPD Katančić čestita svojim dugogodišnjim članovima, laureatima na predanom, aktivnom radu u društvu, te dodjeljuje priznanja. Ove godine su to: Maja Čavčić i Ivana Šutalo za 5 godina, Sabina Kovačević i Zvjezdana Matić za 10 godina te Sanda Strugačevac za 25 godina kontinuiranog djelovanja.

Čestitke jubilarcima, te poziv svima onima koji gaje ljubav prema zborskom pjevanju da se uključe u društvo, pa da i oni jednog dana dožive i proslave svoje jubileje.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osvježi

Imamo 608 gostiju i nema članova online

PROGNOZA VREMENA

giweather joomla module

DRUŠTVENE MREŽE

FacebookMySpaceTwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineTechnoratiLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It

RASPORED FILMOVA

      LIPANJ

Web izlog

kreativnog

stvaralaštva

 

 

Galerije fotografija

Ledom okovana rijeka (Dubravko Maričić)

Valpovački dvorac u zimskoj noći

Bajkovita Istra   (Maja Kraljik)

Boje jeseni u Valpovu